Reklame


Lider LDP postao bogatiji za nekoliko nekretnina na ime nasledstva, Đilas prestao da daje novac u humanitarne svrhe, a Đelić kintu uložio u novu firmu

Čedomir Jovanović,
BEOGRAD - Al’ im je krenulo.
Dok prosečan Srbin godinama hvata zalet da se upusti u priču sa stambenim kreditom, a onda u narednih 30 godina pogubi sve živce dok ga otplati, Čedomir Jovanović, lider LDP, za godinu dana postao je bogatiji za čak nekoliko nekretnina - kuća od 300 i 120 kvadrata, kao i stan od 85 metara kvadratnih! Jovanović je, pored nekretnina, uvećao svoj imetak i za zemlju - 8,07 hektara i oko 100 ari! I sve to piše u njegovoj imovinskoj karti koju je predao Agenciji za borbu protiv korupcije. A navodi se i to da je prvi čovek liberala, pored automobila „tojota prijus“, koji je kupio na lizing, i motora „honda“ postao bogatiji i za motor „KTM 990 advenčr“. U LDP kažu da je Jovanović pomenute nekretnine nasledio, i to sa majčine strane, i da se sve nabrojano nalazi u Bosni.


Promene u imovinskoj karti, koje su političari morali da dostave Agenciji do 31. januara, prijavio je i prvi čovek Beograda Dragan Đilas. Gradonačelnik i dalje ima prijavljen samo stan od 90 kvadrata, dva automobila - „saab“ i BMW, ali zato platu - 116.109,77 dinara, bar kako stoji na sajtu Agencije, više ne poklanja u humanitarne svrhe! Šta je Đilasa nateralo da prestane da daje novac „manje srećnima od sebe“ nismo uspeli sa saznamo, jer njegov portparol nije odgovarao na pozive i SMS, a u Agenciji su nam rekli da oni stavljaju samo podatke koje im dostave političari! Đilas je prijavio i udeo od 25 odsto u firmi „Multikom grup d. o. o“ nominalne vrednosti 56.139.880 dinara.

Protekla godina bila je berićetna i za Božidara Đelića, koji je pored već postojećih sto odsto vlasništva u firmi „Haus ov Jurop invest B. V.“, nominalne vrednosti 30.000 evra, prijavio i udeo od 99 odsto akcija u firmi SCI ALMIL, nominalne vrednosti 1.000 evra.
A gde je džip?

Čedomir Jovanović u imovinskoj karti nije prijavio džip „lendrover diskaveri 4“, plaćen oko 50.000 evra. Kako je Kurir pisao, prema podacima „Grand motorsa“, Jovanović je uzeo lizing preko firme „Soželiz Srbija“, čiji je stopostotni vlasnik Sosijete ženeral banka a.d. Srbija, a kupio ga je kao polovan automobil.

Dačić prijavio dnevnice, Petrović nova kolica

I dok su neki od funkcionera godinama unazad krili nepokretnosti ili luksuzna plovila, ima i onih koji su otišli u drugu krajnost, pa su prijavili čak i dnevnice na službenim putovanjima, a jedan od njih je premijer Ivica Dačić. On je tako prijavio 738,70 evra i 382,10 dolara. Poslanik DS Dušan Petrović, sudeći prema imovinskoj karti, počastio se novim automobilom „škoda oktavija ambijent“, 2009. godište.

Duliću, gde ti radiš?

U imovinskoj karti Olivera Dulića (DS) navodi se da prima platu u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnica Srbije“ - 24.000 dinara, ali i u Opštoj bolnici u Subotici (od 1. decembra 2012. godine) za platu od 80.000 dinara. Dulić nije hteo da nam objasni kada je i kako dobio posao u Subotici, koliko puta nedeljno ide na posao i kako uopšte to postiže, s obzirom na to da je već nedeljama unazad, prema sopstvenom priznanju, po ceo dan na fakultetu u Beogradu.

Božidar Đelić

♦ kuća od 425 kvadrata
♦ šuma 32 ara
♦ firma Haus ov Jurop invest B.V. - 100 % udela
♦ SCI ALMIL - 99,00 % udela
♦ plata - 122.000 dinara

Dragan Đilas

♦ stan od 90 kvadrata
♦ automobil „saab“
♦ automobil BMW
♦ firma Multikom grup d.o.o. - 25% udela
♦ plata -116.109,77 dinara

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.