Reklame


Agencija je podnela zahtev za pokretanja prekršajnog postupka protiv televizije "Pink" zbog sadržaja emisije emitovane 8. februara, koja može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine

Goran Stojićević Karamela, emisija Preljubnici, incest, RRA, kazna

Emisija "Preljubnici"
, koja se emituje na TV Pink, može da seprikazuje samo posle ponoći, odluka je Savet Republička radiodifuzne agencije (RRA). 

RRA je podnela zahtev za pokretanja prekršajnog postupka protiv televizije "Pink" zbog sadržaja emisije "Preljubnici", emitovane 8. februara, koja može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine.

Kako je saopšteno iz RRA, "Pinku" je naloženo da emisiju "Preljubnici" i slične programe čiji sadržaj može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine ne može da emituje pre ponoći.

Kada je reč o konkretnoj emisiji, i eventualnim saznanjima autora o krivičnom delu na osnovu koga je napisan scenario za tu emisiju, Savet RRA očekuje da nadležni organi sprovedu postupak u skladu sa zakonom.

Kako je rekao zamenik predsednika Saveta Goran Karadžić, maksimalna kazna za slične prekršaje je milion dinara.

Karadžić je dodao i da se u RRA nadaju da će sud izreći maksimalnu kaznu jer je reč o ponovljenom delu.

Savet je upozorio "Pink" da je sadržaj te emisije suprotan Zakonu o radiodifuziji i Opštem obavezujućem uputstvu o ponašanju emitera (kodeks) i obavezao emitera da to saopštenje javno objavi u svojim centralnim informativnim emisijama uz izvinjenje gledaocima.

Savet RRA je upozorio predstavnike "Pinka" da sve emisije moraju biti označene na pravilan način za godište kome su namenjene, a u skladu sa Opštim obavezujućim upustvom.

epk/tanju
g

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.