Reklame


Predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal saslušali Tatjanu Jeronimides, misterioznu direktorku ofšor kompanije „Hemslejd“, koja vodi sve poslove Miroslava Miškovića na Kipru

Miroslav Mišković, kompanija Hemslejd, Tatjana Jeronimides, of šor kompanija, Ki
Propevala najbliža Miškovićeva saradnica Tatjana Jeronimides
BEOGRAD - Saradnica čuva Miškovićeve tajne!
Tatjanu Jeronimides, misterioznu direktorku ofšor kompanije „Hemslejd“ s Kipra, koja vodi sve poslove Miroslava Miškovića u toj ostrvskoj državi, saslušali su predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal iz Beograda.

- Jedna od najbližih saradnica Miroslava Miškovića saslušana je kao poslednji svedok u istrazi koja se protiv Miškovića, njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića i još sedam osoba vodi zbog privatizacije putarskih preduzeća - kaže izvor Kurira.

Zasad nije poznato koliko je desna ruka vlasnika „Delte“ bila raspoložena za saradnju sa srpskim istražnim organima, kao ni to da li su je, osim o prebacivanju novca preko Miškovićeve kompanije „Hemslejd“ za sporne kredite, istražitelji pitali i o srpskim milijardama za koje se sumnja da su završile na računima kiparskih kompanija.

- Kao jedna od kompanija preko koje su nestale milijarde evra srpskog novca pominje se i „Hemslejd“, koji ima sedište u Nikoziji, a na čijem se čelu ona nalazi. Pitanje je, međutim, koliko je zaista ona upoznata i upućena u tokove novca preko te ofšor kompanije - kaže izvor Kurira i podseća da se ime Tatjane Jeronimides pominjalo i u pregovorima o prodaji „Maksija“, ali i ime kompanije „Hitomi“, registrovane na Devičanskim ostrvima.

Izvor Kurira ne isključuje mogućnost da saslušanje misteriozne Miškovićeve saradnice bude prvi korak u razotkrivanju afere prebacivanja srpskih milijardi na kiparske račune.

- Finansijske malverzacije, koje se sada Miškoviću stavljaju na teret, samo su mali deo onoga što bi moglo biti razotkriveno. Ukoliko budemo imali mogućnost da pregledamo kompletno poslovanje „Hemslejda“, možda uspemo da lociramo kretanje i tih milijardi - zaključuje sagovornik Kurira.
Traže ukidanje pritvora?

Detalji iskaza Tatjane Jeronimides zasad su poznati samo ljudima iz Tužilaštva koji su prisustvovali saslušanju. Nijedan advokat odbrane nije otputovao na Kipar.

- Posle njenog saslušanja može se očekivati da Mišković, njegov sin Marko i Milo Đurašković zatraže ukidanje pritvora, jer prestaje da postoji opasnost da bi mogli uticati na svedoke. Moguće je da odbrana sada ponudi jemstvo u zamenu za puštanje iz pritvora - kaže izvor Kurira.

Vučić: Svedoci na Kipru

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da će postupak protiv vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića početi kad budu saslušani poslednji svedoci, od kojih se neki nalaze na Kipru.

- Kad poslednji svedoci budu saslušani, a neki od njih se nalaze na Kipru, postupak će početi, a mislim da se uz međunarodnu pravnu pomoć to upravo završava (saslušavanje svedoka) - rekao je Vučić.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.