Reklame


Producenti "Nemoguće misije" odustali su od emitovanja epizode u kojoj Ivica Dačić gostuje u emisiji voditeljke bez gaćica. Emisija je trebalo da bude premijerno prikazana danas na sajtu "Nemoguće misije".
PR služba "Nemoguće misije" izdala je zvanično saopštenje, u kome je obrazložena odluka da se emisija ne prikazuje. U saopštenju se između ostalog navodi:


 "Mi ćemo ispoštovati zabranu da se pomenuta epizoda emituje, te je nećemo emitovati, ali smatramo da je greška premijera i ministra unutrašnjih poslova što je doneta takva odluka, jer bi se upravo u prikazanoj epizodi videlo kako je profesionalno i bez ikakvih komentara završio ceo intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti.
Nakon ovog neprijatnog događaja zabrane emitovanja epizode, produkcija "Nemoguće misije" će, sa dragocenim iskustvom koje ima, početi da se bavi i istraživačkim novinarstvom. 


Tada savetnici kao što je Tončev neće moći da zabranjuju da emitujemo dokumentaciju i materijal koji ćemo prikupljati o korupciji, kriminalu i zloupotrebama službenog položaja državnih funkcionera i nosilaca javnih funkcija jer upravo navedene nezakonite aktivnosti narušavaju ugled države", navodi se u saopštenju.
Autor emisije i premijer
Produkcija je poručila da je neprijatno iznenađena izjavom savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije, Ivice Tončeva, da je epizoda uperena ka narušavanju ugleda države.

"Ideja i sama forma naše emisije nikada nije imala ulogu da nekog ismeva, a posebno da naruši ugled države", piše u saopštenju.

RRA preporučio emiterima da se uzdrže od emitovanja sličnih sadržaja
Savet RRA razmatrao je danas na vanrednoj sednici najavu emitovanja sporne emisije i tim povodom izdao saopštenje.
"Savet preporučuje svim emiterima da se uzdrže od emitovanja ovog, ali i svih sličnih sadržaja koji svojom estetikom i etikom ne ispunjavaju elementarne uslove da budu emitovani: vređaju dostojanstvo ličnosti, ugrožavaju pravo na privatnost, ne vode računa o zaštiti dece i maloletnika.
Savet upozorava da bi emitovanje takvih sadržaja bilo suprotno Zakonu o radiodifuziji i Kodeksu o ponašanju emitera što kao posledicu ima pokretanje postupaka za izricanje mera emiterima.
Savet očekuje da će zakonom koji će uskoro biti usvojen i zameniti sadašnji Zakon o radiodifuziji dobiti ovlašćenja da u ovakvim situacijama brže i efikasnije reaguje."

0 коментара:

Постави коментар