Reklame


Nekoliko državnih funkcionera sastajalo se sa pripadnicima narko-klana Darka Šarića tokom 2008. i 2009, što je zabeleženo na 130 diskova, potvrđeno je Radioteleviziji Srbije u Republičkom javnom tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije (UKP).
Potvrđeni susreti MUP-a sa Šarićevim ljudima
Kako se navodi u službenoj belešci UKP, u tom materijalu registrovane su telefonski razgovori i druge komunikacije člana Šarićevog klana Rodoljuba Radulovića sa funkcionerima MUP-a.

Kako RTS saznaje u tužilaštvu i policiji, istražni sudija Specijalnog suda, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, doneo je 7. novembra 2008. naredbu o uspostavljanju mera nadzora i snimanja telefonskih i drugih komunikacija, kao i optičkih snimanja, Rodoljuba Radulovića, jednog od najviše rangiranih članova Šarićevog klana.

Prema izvorima više stranih obaveštajnih službi, on je bio zadužen za transport kokaina od Južne Amerike do Evrope, za šta je često koristio i svoje brodove. Srpsko tužilaštvo protiv njega je podiglo optužnicu za krijumčarenje 1,8 tona kokaina.

Prema navodima u jednoj od službenih beleški UKP, koje je aprila 2010. dostavljeno Tužilaštvu za organizovani kriminal, postoje dokumentovani audio-snimci Radulovićevih razgovora i susreta sa funkcionerima MUP-a. Kako napominje RTS, o daljem toku pretkrivičnog postupka koji se tiče posrednih i neposrednih komunikacija najviših funkcionera MUP-a, odlučuje Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je potvrđeno RTS-u iz tužilaštva, u petak će policiji biti prosleđen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja o spornim komunikacijama i mogućem odavanju službenih tajnih nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića.

Naredne nedelje očekuje se i da Lazarević bude pozvan na informativni razgovor, prenosi RTS.

0 коментара:

Постави коментар