Reklame


Džon Brenan (57), budući šef Centralne obaveštajne agencije (CIA), prešao je na islam dok je radio u Saudijskoj Arabiji tokom devedesetih godina!

Već 25 godina je u špijunskom biznisu: Džon Brenan
Već 25 godina je u špijunskom biznisu: Džon Brenan
Ovu neverovatnu tvrdnju izneo je Džon Gvandolo, penzionisani agent Federalnog istražnog biroa (FBI), u jednom radio-intervjuu. Podsetimo, Brenana je za mesto prvog špijuna Amerike 7. januara nominovao Barak Obama, predsednik SAD, i za njegovo imenovanje se još čeka zeleno svetlo od Senata, gde demokrate imaju većinu.

„Džon Brenan je posetio Meku i Medinu tokom hadžiluka u periodu između 1996. i 1998. godine, kada je bio šef kancelarije CIA u Rijadu. On je nepodoban da preuzme rukovođenje CIA. Zvaničnici vlade koji su radili u S. Arabiji bili su svedoci njegovog preobraćenja u islam“, rekao je Džon Gvandolo.
Hadžiluk u Meki: Nemuslimanima je zabranjeno da posećuju muslumanska sveta mesta
Hadžiluk u Meki: Nemuslimanima je zabranjeno da posećuju muslumanska sveta mesta

Nemuslimanima nije dozvoljeno da posećuju Meku i Medinu. Obama je Brenana nominovao za šefa CIA nakon što je general Dejvid Petreus podneo ostavku zbog seks afere. Brenan je 25 godina u CIA. On je 2008. odustao od mesta šefa Agencije zbog optužbi da je umešan u primenjivanje brutalnih tehnika ispitivanja zarobljenika osumnjičenih za terorizam u eri Džordža Buša. Njemu se prebacuje i zbog programa upotrebe bespilotnih letelica u borbi protiv terorizma. Bespilotne letelice se koriste i za likvidaciju državljana SAD osumnjičenih za terorizam. Brenan, sin irskih emigranata, rođen je 22. septembra 1955. u Nju Džerziju.
Osama bin Laden
Osama bin Laden
Rukovodio likvidacijom Osame

Kao glavni savetnik predsednika Obame za borbu protiv terorizma, Brenan je bio jedan od rukovodilaca operacije koja je 2. maja 2011. dovela do likvidacije Osame bin Ladena, vođe Al Kaide. Zanimljivo je da se on, navodno, u CIA zaposlio preko oglasa koji je pročitao u „Njujork tajmsu“ dok se vozio autobusom do Univerziteta Fordham, na kojem je završio političke nauke 1977. On govori i arapski jezik.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.