Reklame


Nastavlja se otmica petogodišnjeg dečaka koga je u utorak u američkoj državi Alabama oteo jedan naoružani 65-godišnjak, pošto je ubio vozača školskog autobusa.
"Izgleda da je dečak dobro, a njegova bezbednost je za nas najvažnija", rekao je portparol policije u Alabami, Kevin Kuk i dodao da još ne zna šta je motiv otmice, prenose agencije.

Po pisanju američkih medija, otmičar je penzionisani vozač Džimi Li Dajks.

Dajks je u utorak ušao u školski autobus u gradu Dotan i od vozača, takođe penzionera, zatražio da mu preda dva dečaka.

Kada se vozač autobusa suprotstavio, Dajks ga je ubio s više metaka i izveo petogodišnjaka, sa kojim je otišao na svoje seosko imanje i zatvorio se u podzemnom bunkeru gde su i dalje.Policajac Kuk je kazao da se pregovori s otmičarem vode kroz plastičnu ventilacionu cev bunkera.

Otmica bi mogla potrajati jer bunker ima struje, hrane i televizor.

Policija je kroz ventilacionu cev spustila lekove koje dečak mora da uzima stalno jer od ranije ima psihofizičke poremećaje.

Stručnjaci za otmice ne prepoučuju presecanje kabla za struju ili ubacivanje gasa za uspavljivanje u bunker jer bi otmičar mogao reagovati drastično.

Krov bunker je nešto više od jednog metra pod zemljom, a površina bunkera je oko četiri kvadratna metra. Policija zna da je otmičar tu povremeno boravio, ali nikada duže od osam dana.

Među susedima u selu, Dajks važi za čudaka i svađalicu. Viđali su ga kako noću patrolira imanjem, s baterijskom lampom i puškom.

Ove nedelje je trebalo da mu se sudi jer je pucao na vozilo susetke koja je, po njegovoj oceni, prebrzom vožnjom oštetila zemljani put uz njegovo imanje.

(Beta, foto: screenshot/YouTube)

0 коментара:

Постави коментар