Reklame


Đorđe Stojanović (32) iz NIša ubijen je juče oko sedam časova u eksploziji bombe velike razorne moći koja je podmetnuta ispod njegovog automobila marke „fijat punto“, parkiranog ispred zgrade u Knjaževačkoj ulici 153.
„Punto“ posle eksplozije potpuno izgoreo
Bomba je, po svemu sudeći, aktivirana daljinski u momentu kada je Stojanović, inače sin vlasnika jedne poznate niške menjačnice, ušao u vozilo i zatvorio vrata.

 
Od snažne detonacije „punto“ je potpuno demoliran, a od požara koji je izazavala eksplozija uništena je i prodavnica cipela ispred koje je Stojanović parkirao automobil. Popucala su stakla na obližnjim lokalima i stanovima, a požar koji je potom izbio oštetio je fasadu i nekoliko stanova.


Kako „Blic“ nezvanično saznaje, policija je započela istragu ispitujući informacije o, navodno, velikim dugovima koje je imao ubijeni, kao i da li bi ti dugovi mogli biti motiv likvidacije.
 
Višečasovni uviđaj
Policija je satima obavljala uviđaj na mestu eksplozije, prikupljajući materijalne dokaze o vrsti eksploziva koji je korišćen. Sudeći po velikoj razornoj moći, to bi mogao biti TNT. Ugljenisano telo nastradalog izvučeno je iz automobila uz pomoć vatrogasaca koji su morali da odseku vrata automobila.
- Ubijeni je živeo u naselju Pantelej, na drugoj lokaciji, a u ovoj zgradi u Knjaževačkoj ulici stanovali su mu tast i tašta. Verovatno je sumnjao da mu se nešto sprema pa se sklonio u ovaj stan. Međutim, onaj ko je postavio eksploziv, po svemu sudeći, znao je za njegovo kretanje i automobil, pa ga je pratio i pronašao - kaže izvor „Blica“ iz policije.
 
Da je detonacija delo profesionalnog poznavaoca eksploziva, ukazuje nekoliko detalja: eksplozija je bila usmerena na automobil i na zid zgrade iz koje je izašao, pa sa druge strane „punta“, ka Knjaževačkoj ulici, nije oštećeno nijedno vozilo.

Međutim, prava je sreća da zbog ranog nedeljnog jutra, ali i niske temperature, u trenutku eksplozije niko nije povređen jer nije bilo prolaznika iako je mesto napada u delu ulice nedaleko od Durlanske pijace.
Izgorela prodavnica u prizemlju, a svi prozori na četvorospratnice popucali
Blagica Mladenović, stanarka zgrade u Knjaževačkoj, kaže da je bilo jezivo kada se čula detonacija.
 
- Spavali smo kada nas je probudila strahovita eksplozija. Prozori su počeli da pucaju i bilo je dima. Strčali smo dole do ulaznih vrata, a na vratima je bila vatra... samo smo protrčali i sačekali da se sve utiša. Prozori su nam polomljeni, zidovi pocrneli, zavese, užas... A danas je trebalo da slavim slavu, ali ovo nas je snašlo - priča Blagica.
 
Policija u saopštenju nije navela inicijale ubijenog niti bliže podatke o identitetu, osim da traga za izvršiocem ove likvidacije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.