Reklame


Na Ju-tjubu je osvanuo video snimak u kome muškarac, koji sebe naziva "komandir Šamil", poziva na nove napade u Zagrebu i tvrdi da iza prošlonedeljnih eksplozija u hrvatskoj prestonici stoji "pokret otpora".

Predstavio se kao teroristički komandant
Predstavio se kao teroristički komandant: Izvesni Šamil | Foto: Jutjub snimak
Kako piše Večernji list, snimak na Ju-tjubu pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" postavila je organizacija "Croatorum".
"Komandir Šamil" se u poruci obraća "drugovima i drugaricama revolucionarima" povodom akcija "pokreta otpora" i ističe kao nužno "da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbegnu žrtve".
"Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvredjivanja borbe pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao bezvrednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...", kaže "komandir Šamil" u svojoj poruci na Ju-tjubu.
On je u snimku vlast nazvao "dijaboličnom vladajučom klasom koja nama upravlja" i pozvao je na akciju putem društvenih mreža.
Kako navodi Večernji list, "komandir Šamil" govori dalmatinskim narečjem, dok se u pozadini čuje program na arapskom, pa postoji mogućnost da je reč o šali ili provokaciji.
Policija, medjutim, istražuje ovaj slučaj kako bi utvrdila autentičnost videa i izjava koje se u njemu spominju, kao i tvrdnji da je upravo "pokret otpora" kriv za dve eksplozije u Zagrebu, za koje je, pod sumnjom da je odgovoran, ranije danas uhapšen 53-godišnji Vojislav B.

0 коментара:

Постави коментар