Reklame


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je na poklon „audi A6“. U Predsedništvu Srbije nisu želeli da nam otkriju ko je šefu države poklonio taj automobil, navodeći da neće ništa da komentarišu.
Sam prijavio poklon: Tomislav Nikolić
Predsednik Nikolić je u najnovijem izveštaju o imovini, koji je Agenciji za borbu protiv korupcije predao 9. januara, naveo da poseduje „audi A6“ proizveden 2003. U njegovoj imovinskoj karti je obrazloženo da je predsednik Nikolić taj automobil stekao ugovorom o poklonu.

U prethodnom izveštaju o imovini i prihodima, koji je šef države dostavio toj agenciji 11. jula prošle godine posle dolaska na predsedničku funkciju, nije bilo tog automobila.


Portparol Agencije za borbu protiv korupcije Aleksandra Kostić rekla je za „Blic” da je predsednik Nikolić u vanrednom izveštaju početkom godine prijavio promenu imovinskog stanja i time ispunio svoju zakonsku obavezu, ali da nije dostavio podatke od koga je dobio taj poklon.

Ona je najavila da će Agencija prilikom provere imovine svih državnih funkcionera ispitati i po kojoj osnovi je Nikolić dobio taj automobil - da li kao predsednik države ili se radi o privatnom poklonu.

Prosečna cena „audija“ iz 2003. na tržištu polovnih vozila je osam do deset hiljada evra.

Predsednik Srbije je ranije prijavio da poseduje i „ladu nivu“, staru 15 godina, koja je i sada u njegovom vlasništvu.

Kostić je podsetila da funkcioneri do sutra imaju rok da podnesu vanredne izveštaje o imovini i prihodima koji se odnose na promene koje su nastale tokom 2012. godine, kao i da su državni ili drugi organi, organizacije ili javne službe, obavezni da kopiju evidencije poklona za prethodnu kalendarsku godinu, Katalog poklona, dostave Agenciji do 1. marta.

Agencija je u obavezi da objavi katalog poklona za prethodnu kalendarsku godinu do 1. juna tekuće godine.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.