Reklame


Lekovita kombinacija belog luka i limuna
Recept star dve hiljade godina, koristi se protiv povišenih triglicerida, holesterola i krečnih naslagana krvnim sudovima, kao i za dug životni vek.

Čarobna moć belog luka, snažnog antioksidanta koji nam pomaže u lečenju mnogih zdrastvenih tegoba, poznata je odavnina.
U kombinaciji s limunom, ova zdrava namirnica čini glavni sastojak tibetanskog recepta koji je zapisan pre više od dve hiljade godina.    
Priprema: 300 grama belog luka i kilogram limuna zajedno sa korom sitno sameljite. Nakon toga stavite da proključa 1,5 litar vode, a onda smanjite vatru i dodajte samleveni beli luk i limun pa poklopite sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smesu prokuvajte 14- 15 minuta (nikako duže od toga). Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Ovo je gotov lek koji bi trebalo čuvati u poklopljenoj tegli. Uzimajte ga na prazan stomak svakoga jutra, i to 0,5 dl, tokom dvadeset pet dana. Posle toga obavezno napravite pauzu od deset dana a onda ponovite postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestanite sa upotrebom.
Napomena: Strogo se pridržavajte dnevne doze i pauze od deset dana između dve kure. Nakon izlečenja lek uzimajte samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godišnje, i to dva puta po dvadeset pet dana u razmaku od šest meseci. 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.