Reklame


Dimitrije T. (34) benzinom polio ulaz u kafanu koja je bila puna gostiju, ali je u poslednji tren sprečen da zapali šibicu

Dimitrije T. , pijan, kafana Druga kuća, pretnje, polio benzinom
Dimitrije T. polio je benzinom itison ispred ulaza u kafanu
BEOGRAD - Za dlaku izbegnuta tragedija!
Pijani Dimitrije T. (34) zamalo je izazvao tragediju kad je ulaz u kafanu „Druga kuća“ u centru Beograda, u kojoj je bilo oko 200 gostiju, polio benzinom! Brzom reakcijom obezbeđenja lokala, nesuđeni piroman sprečen je u nameri da upali šibicu i ubije nevine ljude!

- Dimitrije je u subotu oko 23 sata došao ispred kafane s kanticom od šest litara benzina. On je po stepenicama, niz koje se silazi u lokal, zapaljivom tečnošću polio itison s namerom da ga zapali. Na sreću, obezbeđenje je putem video-nadzora videlo šta se dešava. Istrčali su napolje i obuzdali pomahnitalog Dimitrija T., koji je potom uhapšen - kaže izvor Kurira iz istrage.

Naš izvor kaže da je, pre incidenta, Dimitrije T. bio u kafani.
- Tamo se posvađao s jednim gostom, a onda je, besan i revoltiran, otišao po benzin da se osveti! Kasnije je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola - kaže naš sagovornik.
Kafana „Druga kuća“ nalazi se u suterenu i da je došlo do požara, kako se pretpostavlja, niko od gostiju ne bi preživeo!

- To je jedini ulaz u lokal! Da je vatra buknula, gosti bi se našli u klopci. Ne bi mogli da izađu, dim bi ih sve ugušio. Postoje dva-tri prozora, ali su toliko mali da ni dete kroz njih ne bi moglo da se provuče! Ne smem ni da zamislim do kakve bi panike došlo, a izlaza nema. Umrli bi u najgorim mukama - kaže izvor Kurira iz istrage.Dok je Dimitrije T. posipao benzin, gosti su se u kafani veselili uz muziku.

- Ni slutili nismo šta se dešava ispred, ali smo u jednom trenutku osetili jak miris benzina! Kad sam čula šta se sve dešavalo na ulazu, uhvatila me panika jer mi je postalo jasno da nam spasa ne bi bilo! Dim bi nas pogušio kao piliće! Hvala bogu, sve se dobro završilo - rekao je jedan uznemireni gost lokala.
Tragedije
1. april 2012.

U požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu poginuli su Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29), Renato Vuković (21), Milena Dalmacija (26) i Tamara Miladinović (25). Suđenje vlasniku prostora u kom je bila diskoteka, zakupcima prostora i električaru koji je održavao instalacije započelo je u sudu u Novom Sadu.
17. februar 2008.

U podmetnutom požaru u kafiću „Laundž“ u Novom Sadu poginuli su Mirjana (23) i Miloš Pekić (19), Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (27). Požar je podmetnuo Miloš Malešev i on je osuđen na 12 godina zatvora, ali mu je Zakonom o amnestiji kazna smanjena na devet godina.
Prvo u Hitnu, pa iza rešetaka

- Nakon što su članovi obezbeđenja videli šta se dešava, izleteli su napolje i fizički se obračunali s Dimitrijem T. On je zbog zadobijenih povreda najpre prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć, da bi potom završio u policijskom pritvoru - kaže izvor Kurira iz istrage.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.