Reklame


Vlasnik kafića zaposlio dve narkomanke kao konobarice, oduzeo im lična dokumenta, umesto plate davao im drogu i podvodio ih „mušterijama“ za 30 evra. Devojke dnevno imale po 30 klijenata, a makro tvrdi da su mu dužne. Presuda u februaru.

Krajem februara u sudu u Sremskoj Mitrovici biće izrečena prvostepena presuda M.D. iz Rume, kog optužnica tereti da je dve devojke iz Novog Sada držao u poluropskom odnosu, terajući ih da se, osim posla konobarica, bave i prostitucijom!
Prostitutke
Radile kao konobarice i prostitutke | Foto: Reuters
Ali, M.D. koji je zaposlio dve devojke u svom kafiću ne odgovara samo za organizovanje prostitucije, već i za nabavku heroina kojim je nesrećne devojke držao u dužničkom ropstvu. On je, kako je navedeno u optužnici, narkomanskim zavisnicama iz meseca u mesec tvrdio da su mu dužne za heroin koji im je nabavljao, terajući ih da pružaju seksualne usluge mušterijama kafića i tako namire dug. Novac od prostituisanja je, prirodno, odlazio u džep M.D, a devojke nisu imale uvid u „poslovni bilans“.  

Seks za dnevnu dozu heroina

Kako tvrdi Dušan Pašić, advokat oštećenih devojaka, vlasnik kafića u Rumi duži vremenski period upošljavao je konobarice koje su zavisne od heroina i primoravao ih na prostituciju. Za uzvrat je devojkama obezbeđivao drogu i iz dana u dan ih držao u dugovima. 
- Predmet se trenutno vodi zbog dve devojke koje su kod osumnjičenog radile mesec i po, odnosno četiri meseca - kaže advokat Pašić za S media portal.
- Međutim, devojke su se naizmenično smenjivale, ali prethodne žrtve iz straha nisu prijavljivale tlačitelja policiji. Na osnovu postupka, sve ukazuje da su radile pod istim uslovima kao ove dve devojke koje su se usudile da slučaj prijave policiji.

Konobarisanje - paravan za prostituciju

Prema rečima advokata, optuženi je devojkama oduzimao lične karte i ucenom ih sprečavao da pobegnu, primoravajući ih na prostituciju:
- Iako su zvanično radile kao konobarice, znalo se da je svaki muškarac mogao izabrati neku od njih zbog pružanja seksualnih usluga. Znala se i tarifa: pola sata naplaćivao je 30 evra, a sat vremena 50 evra. Devojke bi, pre nego što ’klijenti’ dođu, dobijale dnevnu dozu heroina. ’Klijenti’ se nisu bunili što su konobarice narkomanke.

Dnevno po 15 klijenata!

Kada je jedna od devojaka slučaj prijavila policiji, M.D. je rekao kako mu je ona dužna 60.000 dinara. Ali, proces pred sudom ništa više nije moglo da zaustavi.
- Nije poznato na osnovu čega je M.D. procenio koliko novca su mu devojke dužne. U istrazi je otkriveno da je svaka od njih imala od 10 do 15 mušterija dnevno. To je, uostalom, jedna od njih i posvedočila na suđenju. Rekla je još i da su ’klijenti’ dolazili u grupama od po deset muškaraca! Seksualni čin bi se uglavnom odvijao iza zavese u kafiću u kom je radila ili u automobilu ’klijenta’ parkiranom u blizini lokala, u mračnim uličicama – prepričava advokat.
M.D. bi za krivična dela koja su mu stavljena na teret mogao da dobije do 10 godina zatvora. Njegove „konobarice“ žele da ga vide iza rešetaka. Ali više od toga, žele da im uspe „skidanje“ sa droge i da uz pomoć stručnog osoblja lakše izbrišu strašne slike iz podsvesti – robovanje, svakodnevna poniženja i redove „mušterija“ koje su se nad njima iživljavale... 

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.