Reklame


Francuska Nacionalna agencije za sigurnost lekova naložila je zabranu leka ''Diane 35'' zbog četiri sumnjive smrti koje se povezuju sa korišćenjem ovog medikamenta koji se koristi kao lek protiv akni, ali i kao sredstvo za kontracepciju!

Diane pilule
Francuzi zabranili ''Diane'' pilule! | Foto: Reuters
Direktor Agencije Dominik Maraninči ženama koje koriste sporne tablete preporučio je da ne prestaju sa uzimanjem odmah, već da posete svog lekara i konsultuju se oko promene terapije.
Agencija će Diane 35 postupno povući s tržišta, ali od srede važi zabrana davanja ''Diane'' na recept. Takođe će biti zabranjeni svi generički lekovi srodni ovom Bajerovom. Nacionalna agencija za sigurnost lekova takođe je najavila postupak na novou Europe kojim bi se Diane 35 povukle s tržišta širom EU. Lek je za sada dopušten u većini država članica.
Studentkinja preminula zbog pilula ''Jasmin''!
Sličan problem pojavio se i pre nekoliko godina s pilulama ''Jasmin''. Prašina se podigla nakon smrti 24-godišnje studentkinje iz Melburna 2008. godine. Ona je kontraceptivne pilule ''Jasmin'' koristila četiri meseca zbog problema s aknama. Ignorisala je simptome poput kratkog daha i kašlja. Srušila se u parku i preminula nakon nekoliko sati. Simptomi koje je imala se spominju kao retki, ali veoma opasni.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.