Reklame


Profesor fizičkog vaspitanja u Devetoj beogradskoj gimnaziji Radomir M. (59), koji je prekjuče uhapšen preko puta škole prilikom primopredaje heroina, suspendovan je s posla, a istražni sudija Višeg suda u Beogradu odredio mu je pritvor do 30 dana.
Direktor Gimnazije Dejan Josipović
Uhapšeni profesor Radomir M.
Kako je navedeno u policijskom saopštenju, profesor Radomir M. je uhapšen sa Filipom P. (37) u popodnevnim časovima u Ulici Goce Delčeva kod broja 42. Tu su njih dvojica razmenili heroin i novac.

Prilikom hapšenja, u automobilu čiji je vlasnik Filip P. pronađeno je 20 paketića heroina težine oko 56 grama. Policija je utvrdila da je Radomir M. duže vreme kupovao heroin od Filipa P. i prodavao ga narkomanima, dok je jedan deo zadržavao za sebe.

Dejan Josipović, direktor Devete beogradske gimnazije, objašnjava da je hapšenje omiljenog profesora veliki šok za ceo kolektiv, kao i da dosad nisu imali nikakve primedbe učenika i kolega na Radomira M., koji kao prosvetni radnik radi već 30 godina. Samo u Devetoj gimnaziji je zaposlen duže od 20 godina.
Ulaz ispred koga je uhapšen profesor
- Ovo je veoma neprijatan događaj za nas koji smo 50 godina gradili svoj rejting. Nikada nismo imali incidente, a da smo znali šta se događa, preduzeli bismo nešto - rekao je direktor Josipović.

Ovu gimnaziju pohađa oko 1.100 đaka, a mnogi od njih složili su se da nisu mogli posumnjati da profesor prodaje drogu, a kamoli da je konzumira. Međutim, nekoliko učenika tvrdi da se u školi, ipak, pominjala suprotna priča.

- Još 2000. pričalo se da prodaje drogu. Imali smo dve-tri drugarice koje su se drogirale heroinom, a on se družio s njima i van škole - ispričao je bivši učenik Devete beogradske gimnazije, koji u strahu nije želeo da se predstavi.

Dobio Oktobarsku nagradu
Profesor Radomir M. je na nivou školskih takmičenja, opštine, grada i države dobitnik više zlatnih plaketa. Polovinom osamdesetih godina je za sportske rezultate dobio Oktobarsku povelju i Oktobarsku nagradu grada Beograda.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.