Reklame


Nakon što se u Pakistanu rodila muška beba sa šest nogu, lekari u ovoj zemlji razmatraju mogućnosti kako da mališana, koji se još uvek nalazi na intenzivnoj nezi, operativnim putem osposobe za normalan život.

Umar Faruk je još uvek na intenzivnoj nezi, a u njegovom osposobljavanju za normalan život učestvovaće lekari iz inostranstva
Doktor Džamal Raza sa Nacionalnog instituta za dečije zdravlje u Karačiju, pritom, objašnjava da "beba sa šest nogu" zapravo nema šest nogu, već da na svom telu nosi takozvanog "parazitskog blizanca". 

Reč je o delimično razvijenom sijamskom blizancu, čiji su jedini ostatak u ovom slučaju dodatni ekstremiteti.

Jedan od problema sa kojima se lekari suočavaju je i da se tačno ustanovi koji od udova pripadaju samom detetu, a koji "parazitu", kako su povezani sa nervima i krvnim sudovima, i kako funkcionišu i koliko su razvijeni unutrašnji organi.



Roditelji "dečaka sa šest nogu" su bliski srodnici
Pošto sami u tome nemaju dovoljno iskustva, pakistanski lekari zamolili su za pomoć svoje kolege u svetu, koji su se ranije već susretali sa sličnim situacijama.

Apelima za pomoć pridružio se i dečakov otac, Imran Šaik, po zanimanju rendgenski tehničar s mesečnom platom od 66 dolara, koji kaže da svojim primanjima ne može da obezbedi tretman koji je dečaku potreban i moli vladu i sve koji su u mogućnosti da mu pomognu.

Oni i detetova majka su bliski srodnici, što u muslimanskim zemljama nije neuobičajeno, a dečak koga planiraju da nazovu Umar Faruk im je prvo dete nakon četiri godine braka.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.