Reklame


Čišćenje organizma na jednostavan način
Proleće je sjajno vreme da započnemo čišćenje organizma. Sjajno bi bilo i da nam to pređe u naviku.

Da li ste znali da svako živo biće unese oko 6 kilograma hemikalija u periodu od godinu dana? Ne zvuči iznenađujuće kada se ima u vidu da je od Drugog svetskog rata 60 000 novih hemikalija i veštačkih supstanci pušteno u promet, od čega se oko 3000 se koristi za hranu.

Mi naravno ne možemo neke od ovih uticaja izbeći. Ali dobra vest je da naš organizam ima mehanizme za preradu nepoželjinih materija koje unesemo ili apsorbujemo iz okruženja, piše ŽivotJeDivan. Na primer limfni sistemprečišćava svaku ćeliju u našem organizmu, a jetra pretvara opasne toksine u bezopasne materije. Problem nastaje kada preopteretimo sistem sa veštačkim supstancama. Upravo zato je važno da pomognemo našem organizmu.

Postoje jednostavni načini čišćenja organizma, a mi navodimo samo neke od njih:

•Pijte dosta filtrirane vode i biljnih čajeva. Danas je to mnogo lakše nego ikada pre. Flaširana voda može da se kupi na svakom ćošku, a biljni čajevi će vas umiriti pred spavanje.

•Započnite svaki dan sa sveže isceđenim sokom od voća i povrća. Ovi napici predstavljaju odličan način za pročišćavanje limfnog sistema. Sok od šargarepe ili limuna (bez šećera) je moćno oružje za čišćenje jetre.

•Dodajte mirođiju kad god je se setite! Pametni su bili naši preci što su je koristili jako puno u supama! Ona je izrazito snažan prirodan prečišćivač.

•Možete probati jednom nedeljeno ili jednom u dve nedelje da jedete samo voće i povrće spremljeno na pari. Ovo nemojte pokušavati ako imate naporan dan ili se ne osećate najbolje. Takođe, nemojte ovo činiti češće od jednog dana u nedelji jer su organizmu potrebne i druge hranjive materije.

•Unosite što više povrća kao što su brokoli, karfiol, prokelj. Oni štite jetru kako bi mogla da funkcioniše što efikasnije.

•Izbegavajte zasićene masnoće jer one mogu zapušiti limfni sistem i time ga usporiti.

•Povećajte unos nezasićenih masnoća. Kako bi jetra bila zdrava i prerađivala uspešno toksine, njena membrana se mora hraniti kvalitetnim nezasićenim mastima.

•So pojačava tendenciju zadržavanja vode što takođe usporava limfni sistem. Ukoliko zadržavate vodu, popijte nekoliko šoljica čaja od kamilice.

•Šetajte kako biste pokrenuli sve tečnosti u organizmu i aktivirali periferne ćelije.

•Onima kojima su limfne žlezde uklonjene nakon operacije, može pomoći povremena masaža koja stimuliše limfnu drenažu.
•Nakon tuširanja uzmite mali peškirić i blagim pokretima ka srcu isčistite kožu od odumrlih ćelija kako bi prodisala. Ovo takođe stimuliše limfni sistem da bolje cirkuliše. Ukoliko imate vremena, napravite sebi kupku i ubacite epsom soli. Ne postoji lakši način da se eliminišu toksini!

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.