Reklame

Redžep Selimi
Okupirane teritorije - ŠIK, tajna obaveštajna služba Hašima Tačija, ucenjuje i preti Tačijevim protivnicima, izjavio je Redžep Selimi, zamenik lidera radikalnog šiptarskog pokreta "Samoopredeljenje". Selimi je upozorio da u poslednje vreme pripadnici ŠIK-a, anonimno i bez skrupula prete svim ljudima, protivnicima Tačijeve tiranije.

"Javnost mora da zna da pripadnici ŠIK-a, bez uniformi, posećuju pojedince i prete im, čak i likvidacijom, da moraju prestati da se protive Tačiju, njegovoj tiraniji i strahovladi", rekao je Selimi, koji je do pre nepunu godinu dana bio jedan od najbližih Tačijevih saradnika. Njih dvojica su blisko sarađivali i u vreme delovanja tzv OVK i u periodu posle povlačenja srpske vojske i policije sa okupiranih teritorija.


Selimi je upozorio da pripadnici ŠIK-a, pod "Tačijevom dirigentskom palicom neće uspeti da uteraju strah ljudima koji javno govore o Tačijevoj tiraniji, njegovom kriminalu i korupciji".

"Nećete uspeti. Ne plašimo se. Istina mora izaći na videlo ", rekao je Selimi i sa javne govornice poručio da javnost mora da zna da tajna obaveštajna služba ŠIK nije ukinuta - kako to tvrdi Tači.

"Ljudi su se presvukli. Skinuli su uniforme i sada, obučeni u civilno odelo, nastavljaju da ucenjuju, prete i zavode strah ", rekao je Selimi, pozivajući sunarodnike i odgovorne Albance da dignu glas protiv strahovlade i tiranije.

Selimijev nastup dovodi se u direktnu vezu sa podizanjem optužnice protiv Fatmira Limaja, bivšeg komandanta logora "Klečka" kod Lipljana, koji je posredstvom advokata zatražio da Tači i Kadri Veseli priznaju da su bili obaveštavani o aktivnostima pripadnika OVK-a u tom logoru, u kome je posle mučenja ubijeno više desetina srpskih civila.

0 коментара:

Постави коментар