Reklame

Neimenovani izvor iz sedišta NATO pakta u Briselu, obaveštajni oficir, Slovak po nacionalnosti, koji insistira naravno na anonimnosti, potvrdjuje vest da je Hašim Tači, predsednik vlade Kosova, uhapšen 23. januara, oko 18 časova.
Tačno je i da je odmah nakon hapšenja, prebačen helikopterom za Podgoricu. Medjutim, već tokom leta helikoptera od Prištine prema Podgorici, stigla je naredba iz Vašingtona od strane nekog od visokih funkcionera Sjedinjenih Država (Hilari Klinton?), da se Tači odmah vrati za Prištinu i pusti na slobudu.
Nisu tačni navodu da su ga hapsili specijalci SAS-a, niti da je neko stradao ili povredjen tom prilikom. Hapšenje su obavili pripadnici francuske obaveštajne službe.
"Ovo je još jedna od nesuglasica izmedju EU i SAD u vezi politike na Balkanu", kaže naš izvor. "Na osnovu izveštaja Dika Martija, postoji više nego dovoljno dokaza da se Tači doživotno smesti iza rešetaka zbog počinjenih zločina u trgovini ljudskim organima, a i da se na taj način ispravi, donekle, nepravda prema Srbima.".
Veliki problem zapadne zemlje imaju sa narkoticima koji, gotovo legalno, se trasportuju na teritorije zemalja EU, što je naravno pod punom i potpunom kontrolom Hašima Tačija i ljudi koji kontrolišu drogu na Kosovu, naravno i SAD. Podsećam vas da se više od dve trećine droge iz Avganistana, u EU prebaci upravo preko Kosova, naravno, to našim vladama predstavlja ogroman problem, zato je i odlučeno, da se Tači uhapsi i bar delimično umanji dotok heroina u zemlje EU, završava priču ovaj častan slovački oficir.



0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.