Reklame

Srpski fudbaler uz još trojicu pod osnovanom sumnjom da je silovao 21-godišnju devojku, saopštilo tužilaštvo u Bohumu.

Posle policijske istrage, tužilaštvo u Bohumu je odlučilo da ipak podigne optužnicu protiv Nevena Subotića zbog osnovane sumnje da je učestvovao u seksualnom zlostavljanju!
Srpski fudbaler kao i još tri osobe  nalaze se pod zvaničnom sumnjom da su silovali 21-godišnju devojku na žurci koju je Subotić organizovao u svojoj kući prošle nedelje.
Iako je Subotić do sada imao status svedoka, tužilaštvo je posle prikupljenih dokaza odlučilo da osumnjiči i njega.
- Istraga i dalje traje, ali zahvaljući dokazima i izjavama koje smo do sada prikupili odlučili smo da pod osnovanu sumnju za silovanje stavimo četiri osobe. Četvorica muškaraca od 22 do 28 godina, uključujući i fudbalera Borusije optuženi su da su učestvovali u silovanju. Sada imamo nalog da pretražimo kuću i skupimo sve potrebne dokaze pre nego što podignemo konačnu optužnicu. Istraga će trajati nekoliko nedelja. Molimo javnost da ne donosi zaključke dok se ne prikupe svi potrebni dokazi - rekla je tužilac Ina Holcnagel.
Do večeras Subotić nije bio osumnjičen, već je samo dao izjavu kao svedok. On je tada istakao da je spavao u vreme silovanja devojke i da nije učestvovao u ovom zločinu. Još ne zna za šta se konkretno tereti Subotić.
Zlostavljana devojka rekla je policiji da je popila tri pića na bazi vodke i da se posle toga slabo priseća detalja. Subotićev advokat je već najavio žalbu.
- Ubeđeni smo 100 odsto da su optužbe netačne i verujem da će moj klijent ubrzo biti oslobođen svake sumnje – rekao je Subotićev advokat Alfons Beker.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.