Reklame


Marjan P. (20) iz Beograda uhapšen je u akciji inspektora Trećeg odeljenja beogradske policije zbog sumnje da je silovao maloletnicu, koju je namamio preko Fejsbuka, a zatim i snimio prisilni seksualni odnos, i video-snimkom ucenjivao devojčicu.
Osumnjičeni je u kontakt sa 15-godišnjom devojčicom stupio predstavljajući se na Fejsbuku kao DJ Toni, a zatim joj je posle četovanja predložio da se upoznaju.

- Devojčica je prihvatila predlog i oni su se sastali, nakon čega je Marjan P. maloletnicu odveo u svoj stan, gde joj je predložio seksualni odnos. Devojčica je odbila njegov predlog, ali ju je osumnjičeni Marjan P. uprkos tome napao i silovao. Ceo prisilni seksualni odnos snimio je svojim mobilnim telefonom - kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije.

Maloletnica je o onome što se desilo u stanu Marjana P. ćutala nekoliko dana, i nije se poverila nikome. Policiji se obratila tek kada ju je Marjan P. ponovo pozvao, insistirajući da ponovo dođe kod njega da vode ljubav, preteći da će ukoliko odbije, snimak sa mobilnog telefona pokazati njenim roditeljima i staviti na Fejsbuk.

Osnovna pravila bezbednosti
  • Nalog podesiti tako da informacije o profilu mogu da vide samo verifikovani prijatelji.
  • U profilu nikada ne objavljivati lične podatke, adresu stanovanja, broj telefona.
  • Pod kontrolom držati logovanje na nalog (ne odavati login i pass).
  • Ne „kačiti” slobodnije fotografije koje su mamac za pedofile.
Ubrzo nakon prijave, Marjan P. je uhapšen, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji.

Prema saznanjima “Blica”, osumnjičeni Marjan P. je i ranije privođen, takođe zbog seksualnih delikata, i ranije su mu na meti bile devojčice, kojima je prilazio na ulici i nasrtao na njih.
 
U beogradskoj policiji navode da ovo nije prvi slučaj silovanja do kojeg je došlo upoznavanjem preko Fejsbuka.

Prvi takav slučaj dogodio se 2009. godine, kada je Aleksandar Nešković (45) iz Novog Beograda namamio na sastanak tada 13-godišnju devojčicu iz Obrenovca, kojoj se na Fejsbuku lažno predstavio kao Filip 007, koji ima 17 godina.

Nakon dopisivanja, razmene mejl adrese i brojeva mobilnih telefona, Nešković je devojčicu silovao u svom automobilu, a zatim nastavio da je proganja dok ona nije sve ispričala roditeljima koji su slučaj prijavili policiji.

Prilikom hapšenja Neškovića, policija je u njegovom telefonu i kompjuteru pronašla više od 200 porno-snimaka s maloletnicima.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.