Reklame

 Euleks i kosovska policija na severu Kosova uhapsili lokalnog Srbina u vezi sa ubistvom pripadnika jedinice ROSU Envera Zimberija 26. jula. U toku ispitivanje R.V. iz sela Zupče.
Euleks u selu Čabra uhapsio jednu osobu osumnjičenu za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija jula prošle godine. Euleks nije saopštio identitet uhapšenog, ali se, navodno, radi o Srbinu R.V.
Varage.jpg
"Hapšenje je izvršeno u selu Čabra na severu Kosova. Ta osoba se nalazi na ispitivanju. Istragu o ubistvu Envera Zumberija zajednički vode Euleks i kosovska policija", saopštio je Euleks. Kako javlja agencija Tanjug, uhapšen je kosovski Srbin R.V. iz sela Zupče.

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi je rekao da se osoba koja je uhapšena ne nalazi na međunarodnoj poternici zbog ubistva pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU.
Na toj poternici su Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Slobodan Vučinić, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.
Selo Čabra se nalazi na putu koji vodi od Kosovske Mitrovice do Zubinog Potoka.
Zumberi je ranjen kod naselja Varage, nedaleko od prelaza Brnjak, u pucnjavi čiji detalji još nisu u potpunosti rasvetljeni. Na mestu događaja tada je izrešetano nekoliko automobila.
Incident se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.