Reklame


Hapšenje osnivača sajta „Megaaploud“ Kima Dotkoma pokrenulo je ozbiljnu akciju američkih hakera, koji su munjevitoj akciji preksinoć oborili sajtove najvažnijih institucija SAD, od FBI-a do MInistarstva pravde. To je u centar pažnje stavilo Kima Dotkoma, pa smo se pozabavili njegovim likom i delom. U ovoj priči ima svega - od milionskih vila, luskuznih automobila i helikoptera do najvećih zvezda šoubiznisa. Na tablicama njegovog "rols rojsa" je pisalo "BOG". I sve to zarađeno je preko sajta za besplatno "šerovanje" fajlova.
Čovek s mnogo imena Kim Šmic poznat je i pod nadimkom "Doktor Zli"
Kim Dotkom, koji je ranije poznat kao Kim Šmic, kao i po nadimku "Doktor Zli", upravo danas je napunio 38 godina. Roditelji su mu iz Finske i iz Nemačke, a već samo svojom pojavom izaziva pažnju, pošto je visok dva metra i težak 136 kg.

Osim toga, on je živeo kao što to opisuju američki reperi u svojim pesmama: brzo, sa puno nakita i velikim brojem žena oko sebe.




Kuća na Novom Zelandu vredi 25 miliona dolara
Karijeru je počeo 1994. godine kada je osnovao kompaniju za bezbednost računara nazvanu „DejtaProtekt“.

Tada je njegova kompanija u saradnji sa još nekoliko firmi predstavila „Megaauto“, odnosno D2 generaciju Audi A8, koji je u sebi imao server sa 17,3 inča ekranom i drugim dodacima.

Nakon šest godina, prodao je svoj udeo u firmi, koja je propala godinu dana kasnije.
 
Deo voznog parka i helikopter koji su zaplenjeni
Ovo nije prvi put da Kim ima problema sa zakonom. Tokom 1998. dobio je dve godine uslovno zbog kompjuterskih prevara i posedovanja ukradene robe. Naime, on je od nekih hakera kupio brojeve kreditnih kartica koje je želeo da preproda.
 
Bio je slab na "mercedese": Policija odvozi skupocene automobile

Sredinom 2001. godine kupio je kompaniju LetsBuyIt.com za 375 hiljada dolara i najavio da će uložiti preko 50 miliona dolara u nju.

Iako nije imao te pare kod sebe, vrednost na berzi ove kompanije je skočila za 300 odsto, što je on iskoristio i brzo prodao svoje akcije i tako zaradio milion i po dolara. I zbog toga je dobio samo dvogodišnju uslovnu kaznu.   

Ulaz u vilu na Novom Zelandu 

Devedesetih je napravio jedan crtani film, u kom je sebe predstavio kao agenta koji ide da ubije Bila Gejtsa zbog toga što je napisao „pogrešan kod“, ali umesto da ga ubije puca iznad njega i mecim napiše „Linuks“ iznad osnivača „Majkrosofta“.

Krajem prošle godine predstavio je „Megaaploud“ pesmu u kojoj su učestvovale zvezde poput Kanje Vesta, Kim Kardašijan, Džejmija Foksa i drugih u kojem se promoviše ovaj servis.


Kada su ga uhapsili policija je iz njegove vile na Novom Zelandu, vredne 25 miliona dolara iznela ogroman broj vrhunskih elektronskih aparata.

Takođe, zaplenila je Kadilak (1959.), El Dorado (1957.) Lamborgini LM002, Rols Rojs Fantom i još par automobila. Osim toga izneli su i oružje iz njegove kuće, dok je u bankama zamrznuto oko devet miliona dolara.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.