Reklame


U Indoneziji postoji "seks planina" koju pohode vernici kako bi sedam puta zaredom imali seks sa neznancem, da bi im "krenulo" u životu!Radi se o jednoj od najbizarnijih, ali i najbolje čuvanih tajni Indonezije, najmnogoljudnije muslimanske zemlje. Tokom vele godine hiljade hodočasnika putuje u Gunung Kemukus, odnosno seks planinu kako bi imali seksualne odnose sa potpuno nepoznatim ljudima- što je deo verskog obreda.
Kako bi ritual bio uspešan osoba mora da svakih 35 dana ima seks sedam puta za redom.
U ritualima učestvuju hiljade hodočasnika, a pinekad ih se sakupi i po 8.000 u jednoj noći.
Drevni ritual datira iz 16. veka, a oni koji ga obavljaju veruju da im donosi sreću i bogatstvo. U ritualu učestvuju oženjeni muškarci, domaćice, vladini službenici, ali i prostitutke.
Za zemlju i religiju u kojima je seks tabu tema, ideja planine za seks čini se jako čudnom.
Priča počinje u 6. veku kada je mladi indonežanski princ imao aferu sa svojom maćehom. Pobegli su u planine gde su imali odnose, a usred jednog su uhvaćeni, ubijeni i tamo pokopani.
Svetište na tom mestu postoji i danas, a kako oni nisu uspeli da dovrše radnju, drugi veruju da će, ako to učine, sreća doći do njih.
To je javanski ritual koji je bitno drugačiji od muslimanskog sveta, vrlo drugačiji od svega drugog u Indoneziji. Uverenja su mešavina islama, hinduizma i buizma, kažu poznavaoci.
Ritual je s vremenom postao popularan i pretvorio se u turističku atrakciju. Iako vlasti znaju što se događa na planini, prave se da to ne vide.
Inače, na planinu dolazi više muškaraca nego žena pa se mesto pretvorilo u teritoriju na kojoj ordiniraju prostitutke.
Problem su i polno prenosive bolesti pa je na planini otvorena i klinika.
Hodočasnica Mardijah je udovica koja dve godine ima finansijskih problema. Živi u malom javanskom gradu i upravo je završila misiju, odnosno imala je seks sedam puta. Tvrdi da joj posao bolje ide i da ima više novca, što je, kaže, možda dokaz da ritual ima smisla, prenosi "Dnevnik.hr".

0 коментара:

Постави коментар