Reklame

MUP Srbije ima informacije da će huligani praviti nemire u Beogradu u vreme zakazane Parade ponosa u subotu. Policija ima saznanja i da su grupe navijača pripremili flaše i tegle punjene pčelama i osama kojima bi gađali učesnike! Ovo piše u bezbednosnoj proceni koju je MUP uradio povodom održavanja Parade ponosa, otkriva “Blic”.
SUROVO: Navijači pripremili flaše sa osama i pčelama da gađaju gejeve!
Policija ima podatke da su se grupe navijača, naročito maloletnici, već organizovali za nemire tokom Parade. Policija zna lokacije na kojima su zakazali okupljanje, kao i čime će biti “naoružani”, navodi Blic na svom portalu.
Međutim, ma koliko ovi podaci bili pikantni, treba se podsetiti da je policija u ranijih godina u bezbednosnim procenama Parade navodila i kako će otac jedne lezbejke poslati ćerku opasanu eksplozivom među homoseksalce. Bilo je tvrdnji i da su huligani mesecima pre Parade registrovali čak i svoje gej udruženje preko koga su pokušali da su provuku među učesnike Parade.
Najvažniji podatak u ovom izveštaju je da je MUP naveo da postoji “povećan rizik od ugrožavnja bezbednosti”, što je blaga formulacija koja se koristi i kod bezbednosnih procena fudbalskih utakmica. To zapravo znači da u MUP veruju bez većih problema po bezbednost policajaca mogu da obezbede održavanje Parade. Konačnu odluku, najkasnije 24 sata pre početka skupa, doneće ministar policije Ivica Dačić i Milorad Veljović na osnovu procene MUP, BIA, Vojne bezbednosti i Interpola. Ivica Dačić najavio je da će ukoliko Parada bude održana prekinuti posetu Grčkoj, potvrdio je da postoje pretnje o učesnicima Parade.
- Skupa će biti, osim ako ne preti opasnost da dođe ponovo do bezbednosnih problema, a država će se protiv toga boriti. Ali, niko ne sme i ne treba onima koji idu tamo da se biju da bi Prajd bio održan, a to je polcija, da nameće sistem vrednosti kojim svi treba da budu oduševljeni - rekao je Dačić i upitao zašto Parada organizuje u septembru i oktobru pred zaključenje izvestaja o napretku Srbije u EU - rekao je Dačić.
Izvor: Blic

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.