Reklame

Biće objavljeno 300 novih obaveštajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tokom perioda 1992-1995, a bivši predsednik SAD će ih predočiti javnosti 1. oktobra

bil klinton, predgovor, špijunski roman,
NJUJORK - Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton i američka Centralna obaveštana služba (CIA) narednog meseca će objaviti dokumente o ratu u bivšoj Jugoslaviji, posebno BiH sa kojih je skinuta oznaka "poverljivo".

Biće objavljeno 300 novih obaveštajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tokom perioda 1992-1995. Klinton će ih, kako se navodi, predočiti javnosti 1. oktobra u sedištu svoje fondacije u Njujorku.

Ovo će, ističe se, biti prvi put da bivši američki predsednik učestvuje u objavljivanju dokumentata CIA , koji su donedavno bili poverljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe.

Osim Klintona, na događaju će učestvovati bivši državni sekretar SAD-a Medlin Olbrajt,Vesli Klark, bivši komandant NATO-a za Evropu, Sendi Berger, bivši Klintonov savetnik za nacionalnu bezbednost Leon Fert, bivši Gorov savetnik za nacionalnu bezbednost i bivši izvršni direktor CIA za obaveštajne podatke Džon Genon.

Oni če učestvovati na simpoziju "Bosna, obaveštajni podaci i Klintonovo predsedavanje", na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu i ulozi obaveštajnih službi u informisanju visokorangiranih političara.

0 коментара:

Постави коментар