Reklame

Sveže sumnje Ledi Di i njen ljubavnik Dodi el Fajed nisu imali običnu saobraćajku 1997. u Parizu, već ih je ubio jedan vojnik po naređenju SAS

ledi Di, ubistvo, princeza, Velika Britanija, vojska, princ Čarls
Strahovit udar... Nesreću je navodno izazvao pijani vozač koji je bežao od paparaca na motociklima
LONDON - Nove informacije pred godišnjicu pogibije Ledi Di.
Britansku princezu Dajanu i njenog ljubavnika, egipatskog milionera Dodija el Fajeda, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Parizu pre 16 godina, ubila je britanska vojska, objavili su domaći mediji. Novi detalj u vezi s misterioznom smrću poznatog para ide u prilog teoriji Dodijevog oca Mohameda el Fajeda, koji je sve vreme tvrdio da njegov sin i Dajana nisu doživeli običnu saobraćajku, već da su ubijeni.

Slučajni dokaz

Prema navodima britanskih medija, informacija da je bivši neimenovani vojnik kriv za smrt Ledi Di i Dodija pojavila se tokom suđenja naredniku Deniju Najtingejlu, inače snajperisti specijalnih vazduhoplovnih snaga (SAS). On je na vojnom sudu u septembru 2011. osuđen za nelegalno držanje pištolja i 338 metaka u svojoj sobi. Najtingejl je bio cimer vojnika koji je navodno ubio Dajanu, a tokom njegovog suđenja svekar i svekrva tog neimenovanog vojnika poslali su pismo sudu u kojem su naveli da je njihov zet rekao da je SAS pratio, pa ubio britansku princezu i na kraju sve to zataškao. Svekar i svekrva tvrde da je njihov zet sve to ispričao svojoj supruzi, njihovoj ćerki. Takođe, u pismu se pominje i tajni dnevnik princeze Dajane, koji potvrđuje njihovu priču.

To pismo predato je Skotland jardu, koji je naveo da se prikupljaju detalji i procenjuje relevantnost i kredibilitet navoda, ali da nema nove istrage o pogibiji para.

Bez komentara

Kraljevska porodica saopštila je da neće komentarisati nove detalje u vezi s pogibijom majke princa Vilijama i Harija, a Dodijev otac kaže da će sačekati da vidi kakav će biti epilog.

Inače, Dodi el Fajed i princeza Dajana poginuli su 31. avgusta 1997. u Parizu, u tunelu Pont de l‘Alma. Njih dvoje su poslednji put viđeni zajedno kad su izašli iz hotela „Ric“ i ušli u „mercedes S280“, nakon čega je njihovo vozilo udarilo u stub u tunelu. Prema podacima iz zvanične istrage, nesreća se dogodila jer je njihov vozač Henri Pol, koji je takođe poginuo, bio pijan, te nije uspeo da kontroliše vozilo kojim je pokušavao da pobegne paparacima na motociklima. Bodigard Trevor Ris-Džons bio je teško povređen, ali preživeo je saobraćajku.

Čarls planirao atentat

Smrt britanske princeze do danas je ostala misterija. Mediji su posle njene pogibije objavili pismo koje je poslala svom batleru deset dana pre tragedije, u kojem piše da njen suprug, princ Čarls, pokušava da je ubije. Takođe, pisalo se da je za njenu pogibiju odgovorna tajna služba MI5, ali ništa od toga nije dokazano. Dodijev otac, Mohamed el Fajed, izgubio je pravnu bitku 2001. u pokušaju da dokaže da su njegov sin i Ledi Di ubijeni.
Olupina... Od „mercedesa S280“ nije ostalo ništaOlupina... Od „mercedesa S280“ nije ostalo ništa

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.