Reklame

Mile Drobac (24) i Duško Bašić (23), oba iz Novog Grada, osumnjičeni su za silovanje dvadesetogodišnje J.L. iz Prijedora, koje se dogodilo u noći sa 10. na 11. avgusta tokom svadbe.
Dvojica silovali devojku na svadbi, a gosti posmatrali!
Osumnjičeni su sprovedeni u banjalučko Okružno tužilaštvo na dalje saslušanje. Prema izjavama meštana, devojka je silovana u napuštenoj kući i na očigled mnogobrojnih gostiju, koji su nemo posmatrali šta se dešava.

Meštani tvrde da im “ponašanje devojke u sporno vreme” nije bilo čudno, jer je, kako kažu, “i ranije bila sa muškarcima”.

Tužilaštvo je prikupilo dovoljan broj materijalnih dokaza protiv osumnjičenih. Među materijalnim dokazima Tužilaštva presudan je bio i ginekološki pregled oštećene J.L. u Opštoj bolnici u Prijedoru, koji je potvrdio nasilan odnos.

Da čitav slučaj bude prijavljen policiji u ponedeljak uveče inicirala je drugarica silovane devojke, posle čega je sprovedena istraga.

U prvim momentima meštani Svodne su sumnjali da se radi o silovanju, jer su nesrećnu devojku opisivali kao promiskuitetnu osobu.

“Nikome ne pada na pamet da govori da li je ovde bilo silovanje ili ne, to neka policija utvrdila, ali ono što znam o toj devojci jeste da je i ranije bila sa muškarcima. Šta se na svadbi dogodilo to neka utvrdi istraga”, ispričao je meštanin koji je želio da ostane anoniman.

Prema nezvaničnim informacijama, silovanje devojke se navodno dogodilo nekoliko stotina metara dalje od mesta na kojem su i osumnjičeni mladići i žrtva bili gosti na svadbi.

Osumnjičeni su devojku odveli na obližnju njivu, a zatim i u kuću, gde se dogodio odnos.

Oštećena J. L. je na svom Fejsbuk profilu, na dan kada je prijava o silovanju dostavljena policiji, napisala: “I ponekad se dogodi da te neko izda”, a zatim i pesmu pod nazivom “Slučajno” u kojoj je refren: “To nikada nisam smeo, a želim te jako. Stani malo, nemoj tako, nemoj dok nas gleda svako”.
Izvor: Nezavisne novine

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.