Reklame

Fudbalski klub Crvena zvezda, na dobrom je putu da reši višegodišnje nagomilane finansijske probleme, saznaju Naše novine!
Arapi kupuju ledinu pored Marakane za 64 miliona evra, Zvezda briše dugove!
Navodno, crveno-beli su uz posredovanje Vlade Srbije blizu konačnog dogovora sa kompanijom "Global kapital advajzors menadžment" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o milionskom ulaganju u najtrofejniji srpski klub.
Kompanija iz Emirata je početkom avgusta potpisala memorandum o saradnji s najvišim državnim funkcionerima Srbije koji podrazumeva milionska ulaganja u našu zemlju, a pravo u tom periodu vođeni su pregovori o strateškom partnerstvu s Crvenom zvezdom.
Potencijalni dogovor između giganta s "Marakane" i kompanije "Global kapital advajzors menadžment" bukvalno bi izvukao iz finansijskog ropca crveno bele, a zauzvrat Arapi bi dobili pravo da na placu pored istočne i iznad južne tribine naprave komercijalni multifunkcionalni kompleks.
- Pregovori sa Arapima vođeni su uoči evropske utakmice sa IB Vestmanejom. Posrednik u razgovorima bio je ministar za građevinu Vlade Srbije Velimir Ilić. On je sedeći s društvom u jednom lokalu, možda i neoprezno otkrio da su najviši državni čelnici vrlo blizu rešenja za Crvenu zvezdu, odnosno da su Arapi spremni da ulože ogroman novac, a zauzvrat dobiju poslovni prostor na možda i najboljoj lokaciji u Beogradu. Zasad se ne zna koliko su Arapi spremni da ulažu, ali recimo da Zvezda ne bi više morala da brine o dugovima - kaže izvor Naših novina blizak dešavanjima u Crvenoj zvezdi.
Zemljište koje bi moglo biti dato kompaniji iz emirata u ovom trenutku ima vanserijsku vrednost, kažu stručnjaci za nekretnine. Na 16 hektara Zvezdinog placa moglo bi da se napravi 160.000 kvadrata poslovnog prostora, što znači da je nominalna vrednost Zvezdine zemlje 64 miliona evra.
- Kvardrat poslvnog prostora na toj lokaciji vredi 2.000 evra. Međutim, Zvezda  može da računa samo na 20 odsto od te sume jer gradnja tek predstoji. Dakle 400 evra po kvadratu. Pomnoženo sa 160.000 kvadrata, Zvezda može da dobije 64 miliona evra. Lokacija je sjajna i ima vanserijsku vrednost - rekao je izvor Naših, jedan od stručnjaka za nekretnine.
https://www.facebook.com/tongo.klipsic/posts/10151755133092508?notif_t=story_reshare
Izvor: Naše novine

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.