Reklame

„Ne znam zbog čega me je napao Fido. Odjednom je tražio da mu dodaju nož, nisam verovao da će me raniti jer sam ja bio jedini ko ga je do sada obuzdavao. Samo sam u jednom trenutku osetio nešto toplo u predelu stomaka...

Ožiljak od  piksle još  je vidljiv
Ožiljak od piksle još je vidljiv | Foto: Zoran Ilić
Pridružiću se njegovom krivičnom gonjenju“, ovako je kod istražnog sudije govorio košarkaš Predrag Danilović, koga je prošlog meseca u „Kafanici“ izbo dugogodišnji prijatelj Branislav Filipović Fido.

U svom razgovoru sa sudijom, Danilović je rekao da ga je tog dana Fido pozvao da dođe u kafanu. Poziv je prihvatio i tamo popio dve-tri čašice viskija, ne više.
- Nisam bio pijan. Svega se sećam što se dogodilo te noći... - u jednom trenutku rekao je sudiji Danilović.
U tesnoj sudnici Višeg suda u Beogradu sa jedne strane sedeli su Fido i troje njegovih advokata, a na suprotnoj Danilović i njegov pravni zastupnik.
- Fido nije Daniloviću postavio ni jedno jedino pitanje iako je na to imao pravo. Pogled mu se gubio ka prozoru jer nije smeo nijednom da pogleda u košarkaša koga zna skoro dve decenije - objašnjava naš izvor iz suda.
Danilović i Fido
Danilović i Fido

Nezvanično, kada god bi malo popio, Fido bi maltretirao svoju devojku Sanju. Tako je i bilo ovog puta. Svi njegovi prijatelji koju su sedeli za stolom molili su ga da se smiri, kao i sam Danilović. Međutim, on je u jednom trenutku počeo da baca čaše i flaše na svoje prijatelje. Jedna od bačenih piksli završila je i u glavi Danilovića. Tada je i poznati košarkaš shvatio da, ako ga ne smiri, niko neće moći. Pokušavao je rečima, ali ovaj ga od velike količine alkohola nije ni čuo. Na kraju je Danilović ustao i pokušao da ga obuzda.
Stegao ga je obema rukama, ali je ovaj od zaposlenih u kafani tražio nož i prvo ga potegao ka Daniloviću. Umesto da se sam prijavi policiji, Fido je pobegao u iznamljeni stan, gde se krio do hapšenja. U međuvremenu je prvo poslao pismo svom advokatu u kome se izvinjava Daniloviću i njegovoj porodici, a zatim i samom košarkašu. U pismu mu je priznao da je kriv da je on jedini koji je ceo život bio uz njega i da nikada ne može oprostiti sebi što je to uradio.

Inače, „Alo!“ je prvi objavio da će se Predrag Saša Danilović, poznati košarkaš i predsednik KK Partizan, pridružiti krivičnom gonjenju svog nekadašnjeg prijatelja Branka Filipovića Fide.
Saša: Evo ga!

Predrag Danilović je u sud stigao u pratnji advokata Ilije Dražića juče nešto pre 10 sati, a izašao je nakon sat i po vremena svedočenja. Na njemu je i dalje bio zavijen palac leve ruke, koji mu je Filipović povredio tokom tuče.
- On je pokušao da se odbrani od uboda, pa je zato postavio ruku. Ona dobro funkcioniše i neće ostati nikakvih posledica - rekao je jedan od Danilovićevih prijatelja.
Dok se čekao početak saslušanja, iz Okružnog zatvora doveden je i Branislav Filipović Fido, kojeg je Danilović samo hladno pogledao i rekao svom advokatu: „Evo ga“. Filipović je doveden u pratnji stražara, sa lisicama na rukama, i prilikom ulaska kratko je pogledao u pravcu slavnog košarkaša. Saslušanje ostalih svedoka biće nastavljeno sledeće nedelje.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.