Reklame

Žene su oformile književni klub u toplesu kako bi mogle da spoje ugodno sa korisnim - čitati knjige i istovremeno se sunčati na javnim mestima

Vlasti Njujorka su nedavno podsetile policiju da tokom toplih dana žene imaju pravo da, baš kao i muškarci, skinu gornji deo odeće.
Pošto su njujorške vlasti podsetile na odluku suda iz 1992. da se u Njujorku priznajepravo ženama da budu gole od pojasa na gore u ime jednakosti, grupa žena oformila jeknjiževni klub u toplesu kako bi mogle da spoje ugodno sa korisnim - čitati knjige i istovremeno se sunčati na javnim mestima.
Klub su nazvale "Topless Pulp Fiction", a lokacije gde ih u Njujorku najčešće možete videti kako se sunčaju i uživaju u knjigama su Central Park, krovovi hotela, šetališta pa čak i stube Metropolitan muzeja.
Jedna od osnivačica kluba kaže da su reakcije na njihove susrete, koji su uvek sastavljeni barem od šest žena, izuzetno pozitivne.
"Na svaku ženu koja je ljutito prošla i promrmljala da ovde ima i dece, dolazi na desetinu onih koji nam zahvaljuju na onome što radimo", rekla je.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.