Reklame


Maja Dimitrijević (20) iz Aleksinca poginula je 3.maja oko 2.35 časova u teškoj saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Žitkovac – Aleksinac, dok je Miroslav Milanović (39) teško povređen. Oni su se nalazili na motociklu marke „kavasaki“, kojim je upravljao Milanović, koji se sudario sa „ladom samarom“ kojom je upravljao Zoran M. (39) iz Žitkovca.
Maja Dimitrijević je bila student Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu
Maja je bila student Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu, odakle je u rodni Aleksinac došla da bi proslavila svoj rođendan sa društvom, a Milanović je aktivni policajac PU Ražanj, koji u momentu nesreće nije bio na dužnosti već je krenuo da prvoza drugaricu motorom.
 
- Maji je bio rođendan 1.maja. U četvrtak uveče je otišla na Brđanku, u diskoteku, da bi ga proslavila sa društvom. Bila je moja sestra sa njom, krenuli su oko 23 sata od kuće, a tamo ih je čekalo društvo. U neko doba pojavio se Miroslav motorom. Ona je htela da je provoza, moja sestra joj to nije dozvoljavala. Maja je insistirala, tetka ju je zaustavljala, ona je htela da je provoza „samo jedan krug“. I više se nije vratila - plačući priča neutešna majka nastradale devojke Danijela Dimitrijević.

Nju je policija obavestila o tragediji u 2.30 časova.


Majka Danijela: Nema više mog umetnika
 

Neutešna majka Danijela Dimitrijević
- Odmah sam otišla na mesto tragedije. Videla sam moje dete kako nepomično leži na putu i automobil. Nisu me pustili da priđem bliže. Ne znamo kako je došlo do sudara, čuli smo da je vozač automobila bio pijan. Nema više mog umetnika. Ona je studirala Akademiju primenjenih umetnosti, scenografiju, bila je odličan student, imala je sve desetke i samo jednu devetku. Došla je da sa porodicom i društvom proslavi rođendan i eto kako je ispalo. Što mene Bog ne uze, a ona da je ostala da živi - jecajući priča Danijela.

Deda nastradale devojke Desimir Dimitrijević rekao je da je išao u policiju, da saznam šta se desilo, ali da niko ništa neće da kaže.

- Ostao sam bez prve radosti, nema više naše Maje - priča deda Desimir.

Vozač "lade" pomerio vozilo posle sudaraRođaci kažu da je vozač „lade samare“ pomerio automobil odmah posle sudara.

- Navodno je pomerio auto da bi Maji pružio pomoć. Istraga će utvrditi da li je to zaista bio razlog ili da se ne bi primetilo da je prešao na drugu stranu kolovoza, kaže jedan od rođaka.

Vozač motocikla sa teškim povredama prebačen je u Niš.
 
- On je zadobio prelom drugog pršljena ali nema neuroloških ispada i može da pokreće i ruke i noge. Utvrđen je i serijski prelom rebara sa leve strane kao i kontuzija pluća. On je svestan i stabilan, nije životno ugrožen - kaže dr Marko Čelar dežurni lekar na odeljenju grudne hirurgije.

Povređeni Miroslav je odmah posle nesreće pitao za Majino zdravstveno stanje, dok su mu ukazivali pomoć, ali je strašnu istinu saznao tek u bolnici.

0 коментара:

Постави коментар