Reklame


Policija u Novom Pazaru uhapsila je vojnika po ugovoru Aleksandra Andrića (22) iz sela Grubetići kod Novog Pazara, koji je prekjuče oko 15.15 ispalio oko 50 hitaca u kuću komšije Dejana Stanića (40), svoju i kuću svog strica Predraga Andrića (55), a zatim pretio da će ubiti trojicu braće Vasović u obližnjem naselju Batke, saznaje „Alo!”.

Aleksandar Andrić
Aleksandar Andrić
 Aleksandar, koji radi kao vojnik po ugovoru u Raškoj, ubrzo je uhapšen, a u njegovoj kući pronađene su dve lovačke puške, puškomitraljez, karabin i tri pištolja. Šokirani meštani Grubetića kažu da je prava sreća što niko nije poginuo jer su kuršumi leteli na sve strane.
Kaje se
Aleksandar je rano izgubio oca, koji je poginuo pre više godina kada se u šumi prevrnuo traktorom. Živeo je sa majkom i bakom, koje je izdržavao od svoje plate. Meštani kažu da su prema njemu bili popustljivi, jer je rano ostao bez oca, kao i da nikad nije imao neke veće ispade. On je prekjuče odveden u policijsku stanicu na trežnjenje, a kako sazanjemo, izajvio je da se zbog svega kaje. Dobio je advokata po službenoj dužnosti, a nakon 48 sati biće izveden pred istražnog sudiju zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti, nedovoljenog nošenja oružja i ugrožavanja sigurnosti.
- Bilo je strašno! Kada je počeo da puca, sa ženom i sinom od 13 godina sam pobegao iz kuće. Pucao je na krov, praštalo je po ciglama, a jedan hitac je završio u zidu dnevne sobe! Prava je sreća što su mi sin od 11 i ćerkica od 10 godina bili u komšiluku. Ne znam šta mu je bilo. Sa Aleksandrom nisam u svađi, a sa njegovim stricem Predragom sam kum. Kuće su nam udaljene 300 metara. Mislim da je bio obeznanjen od pića - kaže Dejan Stanić, koji je odmah pozvao policiju.
Dejan kaže da Aleksandar nije poštedeo ni rođenog strica Predraga i baku Stanojku.
- Čuo sam da je strica držao na nišanu i da je on uspeo da pobegne sa ženom, a da je Aleksandar onda iz kuće izveo baku i rekao joj: „Ajde, baba, hoćeš da te streljam, pa da se ubijem?!”. Policija je na mestu odakle je pucao našla 48 čaura - priča Stanić, koji je juče dao izjavu novopazarskoj policiji.

Selo Grubetići kod Novog Pazara
Selo Grubetići kod Novog Pazara
 I Predrag Andrić, Aleksandrov stric, ne zna šta je njegovog sinovca nateralo da ispali rafale na porodičnu i komšijske kuće.
"Sve ću da vas pobijem i zapalim!"
Radenko Vasović iz naselja Batke, kod Grubetića, kaže da je Aleksandar prekjuče telefonom zvao njegovu braću Mirka i Milenka i pretio im.
-Govorio je: „Doću ću gore da vas sve pobijem i zapalim!”. Braća su mi rekla da je bio pod gasom, ali niko nije verovao da će ovo da uradi. Mene je pre toga zvao i pitao me da li mogu da dođem u selo i da sednemo malo -kaže Vasović.
- Došao je kad je imao slobodne dane i bio je u selu ceo dan. Vratio se pijan. Kada je počeo da puca, istrčali smo u dvorište, a on je počeo da viče: „Stojte, ne mrdajte!”. Pobegao sam i sakrivao se iza drugih objekata. Čuo sam kako prema kući Dejana Stanića viče: „Dođi, ako smeš!”. Sve vreme je držao sebi pištolj pod vratom, a drugom rukom pucao. Onda je baku izveo ispred kuće, zagrlio je i seo je na klupu. Kada je krenuo pored moje kuće, zaskočio sam ga i oteo mu pušku. Tada mi je ljutio rekao: „Neću ti nikad oprostiti što mi nisi dao da se ubijem!”- potreseno nam je ispičao Predrag Andrić, koji je ubeđen da je njegov sinovac hteo sebi da presudi. 

0 коментара:

Постави коментар