Reklame


Vode se pregovori sa Interpoom oko intenziviranja potrage za Šarićem, dok unutrašnja kontrola završava istragu o navodnoj umešnosti Dikića u kriminalne aktivnosti, ispričao je Božović

Vladimir Božović dobija milionsku odšetu od Vlade
Vladimir Božović
BEOGRAD - Državni sekretar u MUP-u Srbije Vladimir Božović potvrđuje da je formiran specijalni tim za potragu za odbeglim narko bosom Darkom Šarićem i najavljuje intenziviranje napora na njegovom pronalaženju i hapšenju.
"Tim je formiran i radi se na njegovoim osnaživanju, kako bi mogao da da efektivne rezultate", rekao je Božović
On je najavio da sledeće sedmice putuje u Lion, kako bi sa čelnim ljudima Interpola razgovarao o unapređenju i proširenju saradnje sa MUP-om, ali i o intenziviranju potrage za Šarićem i svakoj vrsti pomoći koju možemo očekivati od te međunarodne policijske organizacije.
"Svi napori koje čini MUP će biti pojačani, a rezultati će, siguran sam, doći", uveren je Božović.
Kad je reč o komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću, Božović je podsetio da je ranije tražio od sektora unutrašnje kontrole policiije, koji odgovara ministru i njemu, da ispitaju medijske navode o navodnoj umešanosti Dikića u kriminalne aktivnosti.
"Obavešten sam da je taj posao završen. Sledeće nedelje slede konsultacije sa tužilaštvom i ta akcija će biti okončana u onom pravcu koje tužilaštvo kao nadležno za preduzimanje određenih mera bude dalo", rekao je Božović.
On je kazao da će sve druge sumnje koje su se u međuvremenu pojavile takođe biti proverene, i naglasio da je rad nadležnih organa na tom i svim drugim slucajevima u skladu sa zakonom.
"Ljudi u sektoru unutrašnje kontrole, uprkos objektivnim problemima sa kojima se suočavaju, nedostatku ljudstva i opreme, čine velike napore da se taj slučaj okonča", zaključio je Božović.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.