Reklame


Podgoričkog biznismena i suvlasnika moćne firme Rokšped Antona Stanaja (42) koji je u petak ubijen u Sudanu, prema nezvaničnim informacijama ubio je njegov poslovni partner, Albanac sa Kosova.
Stanaja ubio Albanac sa Kosova?!
Stanaj je, kako prenosi list Vijesti, ubijen u hotelu, nakon što ga je sekretar obavestio da ga tražiposlovni partner radi razgovora. Stanaj je ušao u kancelariju i partner, navodno Albanac koji je ranije radio pri Ujedinjenim nacijama na Kosovu, odmah ga je ubio hicem iz pištolja.
Pouzdane podatke o tome pod kojim okolnostima je stradao Stanaj nije bilo moguće dobiti. Afrički mediji na engleskom jeziku nisu objavili takvu vest, niti su nadležne institucije u Crnoj Gori obaveštene o smrti kontroverznog biznismena.
Porodica Stanaja obavestila je crnogorske medije kratkim saopštenjem o tragičnoj smrti njihovog člana.
"Pokojni Anton je u Sudanu boravio i radio kraći period u poslednjih godinu dana. Ova informacija nas je sve teško pogodila pa vas molimo za razumevanje da o tragičnom slučaju ne dajemo šire informacije", pisalo je u saopštenju.
Stanaj je u Sudanu imao firmu za proizvodnju duvana, a u toj zemlji se nastanio nakon što ga je Okružni sud u Beogradu pre dve godine osudio na kaznu zatvora i novčanu kaznu od 100.000 evrazbog šverca cigareta u regionu. Stanaj je, medjutim, pušten uz kauciju od 400.000 evra.

Stanaj je imao grupu saradnika u švercu duvana koja je distribuirala cigarete bez akciza na širem području Balkana. Stanajeva firma u Podgorici Rokšped bavi se prodajom duvana i automobila.
Mediji su ranije objavili da je Stanajev kapital u Beogradu, posle njegovog hapšenja 2007. godine, preuzeo klan Darka Šarića.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.