Reklame


Pevači Miloš Bojanić (52) i Maja Nikolić (33) ponudili su tužilaštvu da plate 200.000 dinara u humanitarne svrhe kako bi se izvukli za vređanje Jevreja u rijalitiju „Dvor“!

Propala  im trgovina sa tužilaštvom: Maja Nikolić i  Miloš Bojanić
Propala im trgovina sa tužilaštvom: Maja Nikolić i Miloš Bojanić | Foto: Dimitrije Goll
Ponudi je, kako saznajemo, prethodio mnogo neobičniji i za njih daleko jeftiniji predlog - zajednički humanitarni koncert u Beogradu i Novom Sadu! Tužilaštvo nije „imalo sluha“ za duet skandalmajstora, a o ponudi od oko 2.000 evra za svratištu za decu ulice u Krfskoj ulici u Beogradu, saznajemo, trebalo bi uskoro da bude odlučeno.

Ukoliko Više tužilaštvo u Beogradu prihvati nagodbu, protiv Nikolićeve i Braćale, kako su ga zvali u ovom rijaliti programu, bez priznanja krivice biće obustavljen postupak za govor mržnje, za šta je zaprećeno do pet godina zatvora, i oni će imati obavezu da uplate novac u humanitarne svrhe.

„Tačno je da smo pre nekoliko dana ponudili tužilaštvu nagodbu da Maja Nikolić i Miloš Bojanić u humanitarne svrhe uplate po 100.000 dinara. Reč je o primeni načela oportuniteta, a novac bi bio namenjen svratištu za decu u Krfskoj ulici. Načelno smo postigli dogovor s tužilaštvom”, kaže za “Alo!” advokat Vladimir Petrović, branilac optuženih pevača, i dodaje da će odgovor tužilaštva najverovatnije dobiti sledeće nedelje. Petrović nam je potvrdio i da su Nikolićeva i Bojanić najpre ponudili da održe humanitarni koncert, a sav prihod bi bio namenjen napuštenoj deci.

Izbačeni iz „Dvora“ zbog vređanja Jevreja: Bojanić i Nikolićeva
Izbačeni iz „Dvora“ zbog vređanja Jevreja: Bojanić i Nikolićeva | Foto: Pink
Javnosti je odranije poznato da oboje od izbijanja skandala nastoje da se izvuku za vređanje Jevreja, ali je Bojanić, za razliku od koleginice, uporno tvrdio da bi traženje nagodbe značilo priznanje krivice i da će svoju nevinost dokazati na sudu. Da li ga je Nikolićeva nagovorila da smiri strasti i promeni ploču nismo juče uspeli da saznamo, pošto nam se Bojanić nije javljao na redakciji poznat broj telefona. U rijaliti šou programu „Dvor“, u februaru 2011, Nikolićeva je izjavila da „ne voli Jevreje jer su napravili Ameriku“, a Bojanić je na to dodao: „Mi ne možemo da volimo Jevreje, koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali i rakove i čuda“. Zbog govora mržnje izbačeni su iz šoua, a tužilaštvo je ubrzo reagovalo podizanjem optužnice. Bojanić je, inače, zbog svoje izjave uputio izvinjenje jevrejskoj zajednici.
Svetlana Ceca Ražnatović
Svetlana Ceca Ražnatović
I Ceca ponudila nagodbu
Pevačica Svetlana Ražnatović i njen zet Predrag Ocokoljić, optuženi za nasilničko ponašanje, predložili su nedavno tužilaštvu da obustavi krivično gonjenje, a oni bi za uzvrat, bez priznanja krivice i krivične odgovornosti, uplatili novac u humanitarne svrhe. Ražnatovićeva i Ocokoljić terete se za nasilničko ponašanje prema Aleksandru Olareviću, treneru FK Mladi proleter, 2007. godine.

0 коментара:

Постави коментар