Reklame


Fotografija na kojoj se ljube mladić ogrnut u srpsku zastavu i devojka sa hrvatskom zastavom izazvala je burne reakcije na internetu
Fotografija koja je uzburkala srpsku i hrvatsku javnost
Objavljena je na sajtu "Imgur", uz objašnjenje kako je nastala i šta predstavlja:
"Koledž "The United World" iz Mostara je naseljen ljudima koji pripadaju preko 40 različitih nacija. Smešten u gradu koji je još uvek podeljen ratom u glavama ljudi, često je simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine koledž obeležava 50. godišnjicu, povodom koje će se održati Kulturna parada.

Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama, na bošnjačkoj i hrvatskoj strani grada. Moj prijateljSrbin se držao za ruku sa svojom devojkom, Hrvaticom. Kada je starija gospođa upitala devojku kako sme da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio ovu fotografiju. 

To nije ništa posebno, samo par koji iskazuje svoju ljubav, ali za nas, ovde u Mostaru, to je simbol nove generacije koja ne želi da nastavi rat, koji se odvija u svesti ljudi".
Fotografiju su preneli mnogi srpski i hrvatski mediji, a na svakom od njih su izazvale i pozitivne i negativne komentare. Neki od njih su za ljubav i ostavljanje prošlosti, rata i mržnje iza nas.
Drugi, ipak, misle da nije vreme za ovakve stvari i da su rane iz ratova nanetih i jednog i drugoj strani, još uvek sveže.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.