Reklame

Dušan Bajatović - dobar trgovac

Policija proverava direktora „Srbijagasa“ zbog prodaje pšenice Azotare Pančevo, čime je kompanija oštećena za 18 miliona evra.

BEOGRAD - Al’ je trgovac, svaka mu čast!
Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“ i potpredsednik SPS, predmet je policijske istrage u vezi sa Azotarom Pančevo imalverzacijama pri preprodaji pozajmljene merkantilne pšenice, čime je ova firma oštećena za 18 miliona evra, saznaje Kurir!
Naime, sumanutim trgovinskim transakcijama - prodajući pšenicu po znatno nižoj ceni nego po kojoj je kupljena, Azotara je izgubila čak 18 miliona evra.Ovo je, između ostalog, utvrdio i Savet za borbu protiv korupcije u izveštaju podnesenom Vladi Srbije 23.6.2011, ali prošla vlast je ta saznanja potpuno ignorisala!

- Dušan Bajatović je predmet istrage u slučaju „Azotara Pančevo“. Nadležni pažljivo češljaju slučaj, Azotara je tim malverzacijama oštećena za milione evra. Pitanje je gde je završio taj novac, a kompletna istraga će pokazati kolika je tu tačno bila Bajatovićeva uloga - kaže izvor Kurira iz vrha Vlade.

I dok nadležni uveliko proveravaju poslovanje potpredsednika SPS, Bajatović se kune da se, ma šta da se desi, neće pozivati na imunitet.
- Šta god da se desi, neću se pozivati na poslanički imunitet, to nije moj stil - rekao je direktor„Srbijagasa“ za naš list i dodao da je najbolje sačekati rezultate istrage.
- Mislim da ne treba ni da se branimo u medijima ni da se ljudima sudi u medijima. Ko se ogrešio o zakon, treba da bude kažnjen - poručio je Bajatović.

Zanimljivo je, navodi Insajder B92, da se, uprkos tome što Bajatović tvrdi da je Azotara prodala pšenicu po tržišnim cenama, dešava da privatne kompanije „Invej“ i „Ju point“ pristaju na naknadnu doplatu državnom preduzeću Azotara za uzetu pšenicu iako nisu imale nikakvu obavezu da to urade.

- Vi mene pitate da li je neko nekome maznuo lovu, da li smo mi mazali masnu gusku državnim parama koja se zove privatna firma. Ja vam sad kažem da nismo - rekao je Bajatović Insajderu.

0 коментара:

Постави коментар