Reklame


Penzionisani Inspektor Odeljenja za borbu protiv narkomanije Sarajevskog kantona MUP BiH Džemal Murga izjavio je da je iznenadnim testom pre nekoliko godina utvrđeno da je na drogu bilo pozitivno 66 odsto testiranih policajaca u Sarajevu, prenosi Dnevni avaz.
"Pre nekoliko godina testirali smo tri policajca na drogu. Jedan je bio pozitivan na heroin i marihuanu, drugi samo na marihuanu, a treči je bio čist", rekao je Murga.
On je dodao da ne treba da čudi to što je pre manje od mesec dana jedan od pripadnika policije Federacije BiH ubio devojku, jer policija ne radi psiho testove. Murga je istakao da je u policiji bilo i nekoliko slučajeva samoubistava, o čemu, kako je naveo, svi ćute.
Murga tvrdi da se u Sarajevu dnevno troši dva kilograma heroina i da u tom gradu ima oko 3.000 zavisnika koji se svakog dana drogiraju, a da policija privede samo 40.
On je istakao i da u BiH još ne postoji komisija za uništavanje narkotika i da bi nju trebalo da formira Savet ministara BiH na osnovu Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, koji je usvojen još 2006. godine.
"Toliko godina je prošlo, a na nivou BiH nemamo zakonskog osnova za uništavanje droge. Ne postoji ni akt koji određuje na koji način drogu treba uništiti. Zbog toga ta zaplenjena roba stoji u depoima ili kasama zapečaćena", rekao je Murga.

0 коментара:

Постави коментар