Reklame


Hitler počiva na Južnom polu?

Teorija zavere - Ruska agencija nagađa da naučnici na antarktičkom jezeru Vostok tragaju za Hitlerovim bunkerom u kome su pohranjene nacističke relikvije, a možda i Firerovo telo!
Traže Hitlerovo telo
Ekspedicija ruskih naučnika na antarktičkom jezeru Vostok, koje je 20 miliona godina prekriveno ledom i predstavlja jednu od najvećih tajni naše planete, poprimila je neobičan obrt.
Ruska zvanična novinska agencija RIA Novosti prenela je u najmanju ruku ekscentrične spekulacije da bi jedan od otkrića u blizini jezera Vostok mogla da bude i tajna nacistička baza, podignuta na kraju Drugog svetskog rata.
U tekstu agencije RIA Novosti podseća se da je nemački admiral Karl Denic 1943. godine izjavio da je nemačka podmornička flota ponosna „zbog izgradnje neosvojive tvrđave za našeg Firera, podignute na drugom kraju sveta, na Antarktiku". Ruska agencija navela je i da je nekoliko meseci nakon kapitulacije Nemačke u aprilu 1945. godine, nemačka podmornica tipa U-530 otplovila do Južnog pola, u luku Kil, i da se govori da je tamo izdubila pećinu u podvodnom ledu u kojoj su pohranjene relikvije Trećeg rajha, uključujući i Hitlerove tajne dokumente.

Dvadeset miliona godina pod ledom

RIA Novosti prenela je i još fantastičniju tvrdnju, da je podmornica U-977 odnela na Antarktik posmrtne ostatke Adolfa Hitlera i Eve Braun, u nadi da će uz pomoć Hitlerovog DNK jednog dana biti moguće stvoriti novog vođu nemačkog Rajha. Ruski novinar nije se ni osvrnuo na činjenicu da su Votson i Krik otkrili DNK tek osam godina nakon putovanja podmornice U-977.

Rad u surovim uslovima .... Baza „Vostok" na Južnom polu
Posada ove podmornice, naime, posle kapitulacije Trećeg rajha prevalila je dug put do Argentine i na kraju se predala, a ovo putovanje poslužilo je kao podloga za najrazličitije teorije zavera.
Ruski naučnici već izvesno vreme na Antarktiku istražuju jezero Vostok, koje je 20 miliona godina bilo pod ledom - bez kontakta sa zemaljskim oblicima života i zagađenjem ljudskog porekla, u uslovima sličnim onima koji vladaju u podzemnim jezerima na Saturnovim i Jupiterovim mesecima, a u tečnom stanju se održava zahvaljujući geotermalnoj toploti.

Slatkovodni div otkriven u 19. veku

Jezero Vostok je jedno od najvećih slatkovodnih jezera na planeti, po veličini uporedivo sa kanadskim Ontariom, a njegovo postojanje, koje se naslućivalo još u 19. veku, potvrđeno je tek devedesetih godina, uz pomoć sonara i satelitskih snimaka. Od tada tamo postoji mala istraživačka stanica i kontinuirano se radi na tome da se dopre do ovog jedinog superčistog vodenog sistema velikih razmera na planeti, uz veliku verovatnoću da u njegovim drevnim vodama budu otkriveni i neki do sada potpuno nepoznati oblici života.

Vladimir Kotljakov sa Geografskog instituta Ruske akademije nauka kaže da bi otkriće života u tom jezeru pokazalo da i na Jupiterovom satelitu Evropi postoje uslovi za život.

Misteriozni prekid veza

- Ako u jezeru Vostok budu otkriveni mikroorganizmi, to bi možda moglo da znači i da će na satelitu Evropa doći do našeg prvog susreta sa vanzemaljskim oblicima života - smatra dr Kotljakov.
Pre nekoliko dana misija na jezeru Vostok raspalila je maštu teoretičara zavera i zabrinula naučnike širom sveta: baza na Antarktiku prestala je da komunicira sa spoljnim svetom, a radio je emitovao statički šum i sablasne zvuke. Fanove horora ova tišina podsetila je na knjigu H. P. Lavkrafta „U planinama ludila", u kojoj polarna ekspedicija slučajno probudi drevno zlo, a filmofili su se prisetili filma „Stvor", sa sličnom tematikom. Razboritiji su tvrdili da je u pitanju nešto mnogo banalnije i pitomije: da se pokvarila radio-oprema i da posao ekspedicije ide toliko dobro da nemaju vremena da se bave kvarovima manje bitne opreme.
Na meti konspirologa ... Adolf Hitler i Eva Braun
Pre par dana pokazalo se da je glas razuma bio u pravu: ekspedicija je objavila da je poprilično sigurna da je, posle bušenja rupe u ledu od čak 3.700 metara, uspela da dopre do vode jezera Vostok, koje možda krije rešenje za neka od najuzbudljivijih pitanja nauke.  

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.