Reklame


Policija u Kejptaunu proverava DNK uzorak čoveka za koga se sumnja da je odbegli pljevaljski narko-bos

Darko Šarić

KEJPTAUN - Pada još jedan srpski kriminalac!
Južnoafrička policija privela je muškarca za koga sumnja da je odbegli narko-bos Darko Šarić, saznaje Kurir. Narednih dana, kako nezvanično kažu u tamošnjoj policiji, u Srbiju bi trebalo da bude poslat DNK uzorak koji će pokazati da li je jedan od najtraženijih narko-bosova na Balkanu konačno iza rešetaka.
Policijski nadzor

- Ne možemo ni da demantujemo ni da potvrdimo informacije o hapšenju. Jedino što možemo da kažemo jeste da je osoba za koju se sumnja da je Šarić pod policijskim nadzorom i da se radi se na utvrđivanju njegovog identiteta - kaže naš sagovornik iz južnoafričke policije.

Podsetimo, srpsko pravosuđe raspisalo je poternicu za Darkom Šarićem, koji je optužen za šverc više od 2,4 tone kokaina iz Južne Amerike za Evropu. U akciji zaplene droge pod nazivom „Balkanski ratnik“ učestvovale su američka agencija za borbu protiv droge DEA, srpske službe i argentinske vlasti. Šarić je u Srbiji optužen i za pranje novca.

Odavno lociran
- Šarić je lociran u Južnoafričkoj Republici pre više od pola godine. Posle razbijanja njegove grupe, on je neko vreme boravio u Crnoj Gori, a zatim u Južnoj Americi, da bi zatim bazu prebacio u Južnu Afriku, koja je već neko vreme glavno skladište kokaina - kaže naš izvor.

Zanimljivo je da se, uporedo s glasinama da je Darko Šarić pobegao u Južnu Afriku, drastično povećala količina kokaina koji se preko ove rute švercuje u Evropu. U izveštaju organizacije za borbu protiv droge Ujedinjenih nacija stoji da je količina kokaina koji ide iz Južne Amerike za Južnu Afriku i dalje u Evropu udesetostručena u poslednjih nekoliko godina.

Podsetimo, Dobrosav Gavrić (35), osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, predao se decembra prošle godine južnoafričkoj policiji. On se u toj državi krio nekoliko godina.

I Miki Đuričić u Južnoj Africi

Osim Dobrosava Gavrića i Darka Šarića, u Južnoafričkoj Republici, kako se sumnja, krije se i Milan Đuričić Miki, prijatelj uhapšenog Gavrića i jedan od osuđenih zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana u „Interkontinentalu“ 2000. godine.

Ocinkario ga mafijaš


Da se Darko Šarić krije u Južnoj Africi, otkriveno je tek pošto je to ispričao jedan od lokalnih kriminalaca.
- Šarića štite lokalni kriminalci i on se nalazi u predgrađu Kejptauna - rekao je svojevremeno mafijaški „insajder“.

Veljović: Poslali smo zahtev

Milorad Veljović, direktor srpske policije, rekao je za Kurir da je MUP Srbije pre četiri dana uputio zvaničan zahtev policiji Južnoafričke Republike da im odgovore da li su uhapsili ili locirali Darka Šarića.
- Isti zahtev uputili smo im i preko centrale Interpola u Lionu, ali odgovor još nismo dobili iako smo i posle slanja zahteva urgirali da nam se što pre odgovori - rekao je Veljović.

0 коментара:

Постави коментар