Reklame


Crnogorski MUP naložio sveštenicima SPC da s porodicama hitno napuste Crnu Goru


BEOGRAD - Da li je ovo hrišćanski?!
Crnogorski MUP obavestio je juče sve sveštenike u Mileševskoj eparhiji, smeštenoj u Pljevljima, da u roku od tri dana s porodicama napuste zemlju, saznaje Kurir!
- Pozvali su juče ujutru iz MUP Crne Gore i naredili da se sveštenici i njihove porodice isele. Nije mogao da stigne zvaničan dopis jer u Crnoj Gori zbog snega ništa ne funkcioniše - kaže naš izvor. Dodaje da su vladika Filaret i svi u šoku, da ne znaju šta da rade.

- Ovde je veliko nevreme, uvodi se vanredno stanje. Strašno je to što rade! Iz eparhije su kontaktirali s patrijarhom Irinejom, koji bi trebalo da napiše pismo premijeru Igoru Lukšiću u pokušaju da ih odvrati od toga - kaže naš sagovornik.
Kako objašnjava, sveštenici, prema naredbi MUP, moraju da napuste Crnu Goru a onda mogu da se vrate.


- Maltretiraju ljude da po ovom kijametu pređu granicu i da se onda vrate?! Oni koji imaju pasoš u tom slučaju će moći da ostanu do 90 dana, a koji nemaju do 30, ali u tom periodu neće smeti da obavljaju svoje poslove - objašnjava naš sagovornik.
Iz MUP Crne Gore juče nismo dobili odgovor ko je izdao takav nalog i zbog čega se sveštenici SPC proteruju.

Ministar crnogorske policije Ivan Brajović kratko nam je rekao da je na terenu, da je u toj zemlji vanredno stanje, te da će nam odgovoriti čim bude mogao. Ipak, to se do zaključenja ovog broja nije dogodilo.

Božović: To je politika DPS

Vladimir Božović, predsednik UO Matice srpske u Podgorici, zaprepašćen je ovom naredbom crnogorskih vlasti.
- To je i ispunjenje partijskog programa DPS - radikalan obračun sa svim institucijama koje imaju predznak „srpski“ - kaže Božović.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.