Reklame


U porodičnom domu glumca Harisa Aljevića, popularnog Gige iz serijala "Nadrealisti", u Sarajevu pronađeno beživotno telo njegove 21-godišnje kćerke Irme. Uzrok smrti nepoznat.
Haris Aljević Giga, glumac koga svi pamtimo kao deo legendarne ekipe "Nadrealista"izgubio je ćerku. Irma Aljević (21) je bila student, vesela i draga osoba, kako kažu neni prijatelji. Nađena je prvog dana ove godine, u nedelju, u svom stanu u sarajevskom naselju Bjelave.

Kako prenosi Dnevni avaz, a prema nezvaničnim informacijama, Haris je zajedno sa suprugom i mlađom kćerkom bio u Avganistanu, gde je radio poslednjih šest meseci. Ćerku su zvali na telefon, ali se nije javljala. Uz pomoć policije i prijatelja provalili su ulazna vrata.

Uzroci smrti mlade Irme još nisu poznati.

Jasmina Omićević, portparol Tužilaštva KS, kazala je za Dnevni avaz, da je obavljen uviđaj i da na telu nastradale devojke nisu pronađeni tragovi delovanja treće osobe. Ona je dodala i da će, prema naredbi dežurnog tužioca, danas biti urađena obdukcija.

Irmin otac Gigo, poznat po ulogama u humorističkoj seriji "Nadrealisti", juče nije imao snage da razgovara. Cela porodica još je u šoku zbog onoga što ih je zadesilo.

Izrazi saosećanja i tuge zbog gubitka jednog mladog života stižu sa svih strana. Njeni prijatelji na Facebooku takođe su u neverici i pamte je samo po dobru. Irma je bila student Pravnog fakulteta u Sarajevu, a prema rečima njenih prijatelja bila je vesela osoba i puna energije.

Posljednja Irmina poruka prijateljima na Facebooku: Čiča miča, gotova je priča
  
Uzrok misteriozne smrti Irme Aljević ostaće još izvesno vreme misterija. Kako je rekao za Dnevni avaz, doktor Nermin Sarajlić , koji je izvršio obdukciju Irminog tela, postoji više razloga na koje sumnja da su prouzrokovali naglu smrt ove 21-godišnje devojke.

- Sada ne mogu govoriti o tim uzrocima. Uzeo sam uzorke tkiva i krvi i poslao na dodatne analize. Na rezultate analiza čeka se nekad i po nekoliko nedelja. Uglavnom na telu nema znakova nasilja - istakao je doktor Sarajlić.
Kako Dnevni avaz saznaje, Irma je, navodno, dva dana ležala mrtva u porodičnoj kući, sve dok je u nedelju uveče nisu pronašli roditelji i policija. 

Posljedni komentar 21-godišnjakinje












Nakon što im se Irma nije javljala na telefon, oni su se vratili u Sarajevo i uz pomoć policije provalili u kuću. Njen poslednji zapis na svom profilu na Facebooku objavila je 29. decembra, kada je uz ljubavnu pesmu "Prebačaj" grupe "KZU ole ole & PZU oje oje" napisala "Čiča miča, gotova priča". Iste večeri dopisivala se s prijateljima i šalila.



Smrtovnica na vratima Pravnog fakulteta
- Ona i njen momak Damir Ličina prekinuli su vezu četiri dana pre njene smrti. On ju je zvao da s nama slavi Novu godinu na Marindvoru, međutim, ona se nije pojavila. Posednji put smo se videli u petak uveče, kada smo s društvom u gradu pili kafu. Čuo sam da je njeno telo pronađeno ukočeno, što znači da je, najverovatnije, umrla u noći s petka na subotu. Pored nje su nađeni i uključen Facebook i čokolada na stolu - tvrdi Damir Pirija, jedan od prijatelja s kojima se družila.

On, međutim, isključuje mogućnost da je razlog smrti bio ljubavni problem.

- Ne verujem da bi ona digla ruku na sebe! Mislim da je uzrok smrti bio zdravstveni problem. Koliko ja znam, pre više od godinu dana je trebala da raditi neke analize vezane za pluća, međutim, to nije nikad uradila - objašnjava Pirija.

Telefonom su kontaktirali i Damira Ličinu, međutim, on je odbio razgovarati s nama.

- Jesam bio nekad njen momak! To me ne interesuje - kratko je kazao Ličina.

Uplakani otac

Uplakana lica, Irmin otac Haris Aljević Gigo juče je nakratko ekipi "Dnevnog avaza" otvorio vrata svoje kuće na Bjelavama. Brišući suze s lica i s maramicom u rukama, tužnim glasom nam se kratko obratio kazavši: "Moju kuću obuzela je velika tuga".

- Ne znam šta da vam kažem! Kuća je puna ljudi, vama velika hvala što se interesirate za moju porodicu. Mojoj supruzi, ćerki Hani i meni ostalo je samo još da tugujemo i da ispratimo našu Irmu - rekao nam je Gigo.

Kuća žalosti: Brojni prijatelji dolazili da podijele tugu s porodicom












Irma je bila druga godina Pravnog fakulteta u Sarajevu i nedavno je dobila stipendiju. Spremala se za odlazak u Beč, gde je trebala da nastavi studije. Od ponedjeljka je Irmina Facebook stranica preplavljena izrazima saosećanja s porodicom i tugom za Irmom.

Na Pravnom fakultetu juče su zatekli nekoliko Irminih kolega koji su došli da provere raspored ispita za januarsko-februarski rok. Iako su je poznavali samo s predavanja, svi su rekli da ih je veoma pogodilo to što se Irmi desilo.

- Koliko je se ja sećam, stalno je bila nasmejana i sa mnom se uvek lepo pozdravljala. Bila je redovna na predavanjima i, kako kažu, vredan student. Žao mi je što je njen život tako tragično i prerano završen - kazala je jedna od Irminih kolegica.

Dženaza rahmetli Irmi Aljević bit će data danas u 12h , nakon podne-namaza, u džamiji Stara Breka na Podhrastovima. Nakon toga će u 13.45 sati biti sahranjena na gradskom groblju Bare.

Izgubljen mladi život

Poruke prijatelja na Facebooku (Faksimil sa Facebook stranice)
Prijatelji na njenom zidu Facebook profila objavljuju i pesme kojima izražavaju nevericu o smrti njihove drugarice. Među njima su i sledeći komentari: "Ne znam šta da mislim ili kažem... samo da ne možeš verovati... Žalosno, jedan mladi život ovako da završi se". Pored ove bila je i poruka: "Teško je kada se ugasi jedan mladi život. Neka joj dragi Allah, dž. š., podari lijepi dženet, a njenoj porodici sabur i snagu da izdrže ovako težak trenutak".

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.