Reklame

Iza lažne vesti o samoubistvu zatvorenika Milorada Ulemeka stoje njegove bivše kolege iz SDB-a Milan Radonjić i Ratko Romić, koji su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Njih je pravda za ovaj zločin stigla zahvaljujući Legijinom svedočenju.
"Vest o Legijinom 'vešanju u Zabeli' imala je za cilj da zastraši Ulemeka, pogotovo spominjanjem njegove supruge i majke, i na taj način ga spreči da kao jedini svedok da iskaz kojim Radonjića i Romića optužuje za ubistvo Ćuruvije", kaže za "Blic" izvor upućen u istragu.
U prvim satima istrage o obračunu zlikovaca na društvenim mrežama zaključeno je da je vest potekla iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde su u pritvoru Radonjić i Romić. Oni su svojim ljudima koji su napolju naredili ovu vest kako bi na Legiju izvršili pritisak da ne progovori. Sagovornik navodi i da je od januara, kada je otkrio ko su ubice Ćuruvije, Ulemek pod stalnim nadzorom.

Vest o Legijinom saoubistvu preksinoć je objavilo nekoliko portala. U to vreme, Legija, koji u Zabeli služi 40-godiđnju kaznu, sedeo je u ćeliji i gledao TV. Nekoliko sati kasnije na Fejbuk stranici "Krv, suze i znoj" prenete su navodne Ulemekove reči: "Mogu da napišu da je kanapče puklo I da sam ostao živ".
Poslednja odluka o produženju pritvora Radonjiću i Romiću je prekinuto 10. decembra odlukom Apelacionog suda i vraćena na ponovno odlučivanje, piše Blic.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.