Reklame

Verovatno ne znaš ni ti koliko toga je već Gugl otkrio o tebi tokom godina, ali ovih pet linkova pokazaće ti tačno koliko i šta zna

Gugl
| Foto: printscreen/Google
Gugl sakuplja podatke o nama i to nije nikakva novost, koristi ih za ciljano plasiranje reklama i poboljšanje svojih usluga i servisa. Evo linkova koji će ti otkriti šta Gugl zna o tebi.
1. Kako te Gugl vidi
Ovde sve piše: https://www.google.com/ads/preferences/ uključujući pol, godine i interesovanja na osnovu kojih ti plasira oglase. Popuni sve što fali, ako hoćeš, a ne moraš.
2. Sve što si ikad tražio na Guglu
Adresa https://history.google.com krije ili ne krije, sve što je ikad u tvoje ime, odnosno s prvog naloga ukucano u Google pretragu.
3. S kojih sve uređaja pristupaš Gugl servisima
Google na https://security.google.com/settings/security/activity pamti SVAKI uređaj s kojeg je tvoj nalog posetio neki Guglov sajt ili servis, s kojih trenutno pristupaš, a znaće i sve buduće.
4. Koje aplikacije i ekstenzije koriste tvoje Gugl podatke
Evo ih, svaka aplikacija ili ekstenzija - dodatak za bilo koji program, koji pristupa tvojim Gugl podacima, dati su nahttps://security.google.com/settings/security/permissions.
5. Kopija SVIH tvojih Gugl podataka
Tvoj nalog - tvoji podaci, napravi kopiju mejlova, kalendara, omiljenih stranica, istorije pretrage, ma svih Gugl podataka koje postoje u sistemu:https://www.google.com/takeout.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.