Reklame

Biznismen Milan Beko ranjen je danas oko 17.50 sati sa dva metka ispred svoje kuće na Senjaku, saznaje "Blic". On je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar. Beko je u bolnicu dovezen bez svesti a sa njim je bio vozač. Kako nam je rečeno u Urgentnom centru, Beko je operisan, njegovo stanje je trenutno stabilno ali se lekari uzdržavaju od davanja prognoza.
Senjak: Uviđaj na mestu napada
- Beko je zadobio povrede abdomena. Operisan je i za sada je stabilno - rekao je za "Blic" jedan od lekara Urgentnog centra.
  
Kako saznajemo, operaciji je prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prema prvim informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač je Beka čekao u žbunju. Kada se Bekov automobil zaustavio ispred kuće, napadač je prišao vozilu i dva puta pucao Beku u stomak dok je izlazio iz automobila.
Prema prvim informacijama, dalji napad je sprečio vozač Milana Beka koji je ubacio automobil u rikverc i isprečio se između biznismena i napadača.

Beka je potom u bolnicu odvezao vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj.

Policija kontroliše vozila u potrazi za napadačem

Kako saznajemo, osim napadača koji je pucao u Beka, sa njim je bio još jedan mladić, odeven u crno sa kapuljačom na glavi, za koga se sumnja da je bio zadužen za čuvanje straže. On je zajedno sa napadačem pešice pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku. Policija je postavila kontrole na izlazima iz grada, a vozila se zasutavljaju i na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi, mostu "Gazela" i drugim prometnim lokacijama.


Kako javlja reporter "Blica", na mestu napada su pronađene dve čaure, a na prozoru automobila parkiranog ispred Bekove kuće vide se rupe od metka. Ulicu je potpuno blokirala policija, a na mesto ranjavanja pristižu brojne novinarske ekipe. Za sada se nije pojavio niko od članova porodice Milana Beka.

Na uviđaju se pojavio i Veselin Milić, načelnik beogradske policije.

- Beogradska policija nema saznanja da je Milanu Beku neko pretio niti je imala bilo kakvih indicija da će biti izvršeno ovo krivično delo - izjavio je Milić i dodao da je napadač najverovatnije imao i pomagača.

Načelnik je potrvdio da je Beko zadovio dve prostrelne rane.

Prijatelji se okupljaju ispred Urgentnog centra


Reporter "Blica" javlja da se ispred Urgentnog centra okupljaju Bekovi prijatelji, među kojima su i Toplica Spasojević, Milorad Vučelić, Zdenko Tomanović, Dragan Bjelogrlić i Miodrag Kostić.


Biznismen Milan Beko nije član ni jedne stranke, mada je bio ministar u vladama SPS, ND i JUL. Učestovao je u nekoliko najvećih privatizacija, a u poslednje vreme pominjao se kao kandidat za direktora "Železnica Srbije".

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.

U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.

Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovićem. Otac je četvoro dece.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.