Reklame

Adolf Hitler je pobjegao podmornicom u Argentinu gdje je živjeo na dobro čuvanom ranču krajem Drugog svjetskog rata i patio od astme i čireva, sudeći po senzacionalnim tvrdnjama koje je nedavno objavio FBI. 
adolf-hitler-kurir-stampano-1410650002-567479
Nevjerovatni set fajlova pokazuje da je FBI, Edgara Huvera, ozbiljno shvatio tvrdnje da je Hitler živ i da je njihovom timu dodjeljen zadatak da provjeri navode.
U zapanjujućim dokumentima su izneseni detalji kako je argentinski bjegunac tvrdio da je pomogao Hitleru, dvjema ženama i drugim Njemcima da se iskrcaju iz podmorice u južnoameričkoj državi otprilike dvije i po nedelje nakon pada Berlina u aprilu 1945. godine.
Hitler i njegovi drugovi su zatim konjem krenuli u brda južnih Anda, a plan je bio da se grupa od 50 ljudi useli sa njemačkim porodicama u obližnjim selima.

adolf-hitler-eva-braun-1328585176-115135
Argentinski obavještajac koji je pružio ovu informaciju vlastima SAD u nadi da će zauzvrat dobiti azil, nije imenovan u papirima. Ipak, dao je opis Hitlera novinaru za Los Anđeles Egzeminer 29. jula 1945. godine, govoreći da nacista “pati od astme i čireva, da je obrijao brkove i da ima dug razmak od nosa do gornje usne”.
Obavještajac je čak dao i uputstvo kako da se dođe do Hitlera rekavši: “Ako odete u hotel u San Antoniju, Argentina, srediću da vas tamo dočeka čovjek i pokaže vam gdje je ranč u kojem se nalazi Hitler. Naravo, žestoko je čuvan, rizikovaćete život ako odete tamo”.
Informacija je nekako došla do legendarnog Džej Edgar Huvera koji ju je proslijedio u Ratno odjeljenje tajne službe.
Rezultat istrage je ovaj dokument iz koga se jasno vidi da Hiler nije izvršio samoubistvo već da je otišao u Argentinu gdje je živjeo sve do svoje smrti.
hitler-pobegao-u-argentinu-fbi-dokument-1411500641-573419
Izvor: Webtribune.rs

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.