Reklame

Sportski automobili retko kad mogu da se pohvale ekološkim motorima, međutim "kvant e-sportlimuzina" je dizajnirana da dostigne brzinu od 350km/h samo uz pomoć slane vode, a sada je napokon od Evropske unije dobila i odobrenje za vožnju po javnim putevima.

PHOTO:©NanoFowcell
Nakon svetske premijere u martu tokom Salona automobila u Ženevi, ovih dana je potvrđeno da je tehnologija pogona na slanu vodu zvanično odobrena za evropske puteve.

PHOTO:©NanoFowcell
Radikalni pogon "kvant e-sportlimuzine" koristi tzv. "electrolyte flow cell power"
sistem kako bi obezbedio snagu za četiri motora koji se nalaze pod haubom. A ta snaga iznosi 920KS koje ovo vozilo od 2,300kg za 2.8 sekunde ubrzavaju do stotke, podjednako brzo kao i moćni Meklaren P1.


PHOTO:©NanoFowcell
Tehnologija je slična onoj koja se nalazi u automobilima sa gorivim ćelijama, osim
što se za skladištenje energije koristi slana voda. Tečnost prolazi kroz membranu između dva rezervoara stvarajući električni napon koji se skladišti i raspoređuje pomoću super kondenzatora.

PHOTO:©NanoFowcell
Automobil ima dva rezervoara od po 200 litara u kojima nosi neophodnu vodu, a na jednom punjenju je obezbeđena autonomija od 600km.

PHOTO:©NanoFowcell
Unutrašnjost nimalo ne zaostaje za ostalim luksuznim trkačima na tržuštu pa je tu velika interaktivna kontrolna tabla i napredan infotejnment sistem.

PHOTO:©NanoFowcell
Ukupno, "kvant e-sportlimuzina" je dugačka 5.25, široka 2.2 i visoka 1.35 metara,
 a iako nije zvanično potvrđeno, procenjuje se da bi cena mogla da mu iznosi oko milion evra.
NanoFlowcell AG, kompanija iz Lihtenštajna zaslužna za ovaj futuristički automobil će u narednom periodu početi testiranja na putevima Evrope kako bi se spremili za serijsku proizvodnju.

VIDEO>Automobil na slanu vodu:

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.