Reklame

Arsenij Jacenjuk, premijer Ukrajine, izjavio je danas da proruski aktivisti, za koje Kijev veruje da su oborili malezijski avion sa 289 putnika i članova posade, treba da odgovaraju pred međunarodnim sudom u Hagu. Ruski mediji tvrde da je ukrajinska protivvazdušna odbrana mislila da gađa avion Vladimira Putina, predsednika Rusije, koji se vraćao iz Brazila.

Arsenij Jacenjuk
- Juče se dogodila strašna tragedija. Rusi su otišli predaleko. To je međunarodni zločin za koji bi oni trebalo da odgovaraju pred međunardonim sudom u Hagu", ", reako je Jacenjuk za "Interfaks Ukrajina", dok britanski "Dejli mejl" tvrdi da je dodao "privedite te skotove pravdi".

Ukrajina je optužila proruske snage za obaranje aviona koji je leteo iz Amsterdama u Holandiji za malezijski Kuala Lumpur, dok se na ruskoj strani pojavila teorija o tome da je prava meta bila u stvari Putin.

Oboren avion
Dokaza za takvu teoriju nema mnogo, ali je televizija NTV objavila izjavu neimenovanog izvora iz ruske federalne Agencije za vazdušni saobraćaj da su nesrećna letelica "Malejža erlajnsa" i Putinov avion zaista prošli istu tačku na istoj visini tokom leta.

- To je bilo blizu Varšave na visini od 10.100 metara. Avion "Broj 1" bio je u toj tački u 16:21 po moskovskom vremenu, dok je malezijski avion bio tamo u 15:44 po moskovskom vremenu - kazao je taj izvor i dodao da su konture ova dva aviona slične.

Vladimir Putin
Iz ove agencije izvor je imao i ruski dnevni list.

- Vladimir Putin' je mogao da bude meta ukrajinske rakete - izjavio je on za "Komsomolskaju pravdu".

0 коментара:

Постави коментар