Reklame

Vlasnik Čelsija spreman da preko svojih prijatelja investira u bivšeg prvaka Evrope kako bi za kratko vreme napravio redovnog učesnika Lige šampiona

Roman Abramovič,
Vreme je za gazdu.
Vlasnik Čelsija Roman Abramovič spreman je da uloži novac u Crvenu zvezdu! Funkcioneri crveno-belih razgovaraće s bogatim Rusom u vezi s njegovim mogućim planovima da lično, ili preko nekih poslovnih prijatelja, investira u nekadašnjeg šampionaEvrope i sveta.

Najava prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da bi što pre trebalo privatizovati najveće srpske klubove Crvenu zvezdu i Partizan imala je odjeka ne samo u Srbiji već i u svetu. Poslednjih meseci Srbijom je kružila priča da će neke od arapskih porodica iz Katara uložiti novac u dva srpska kluba, a sada je izgleda u prvom planu ruski kapital.


Kurir je juče pokušao da dobije potvrdu svoje informacije u Crvenoj zvezdi, ali niko od čelnika nije želeo da priča o ovome. Pojedinci su se pravili da su iznenađeni našim saznanjima, a neki su pokušavali vešto da nas izbegnu.
- Molim vas, ništa me ne pitajte o uvaženom gostu iz Rusije s kojim ćemo razgovarati - rekao je za naš list jedan od članova UO Crvene zvezde.

Kurir saznaje da bi Roman Abramovič preko svojih uticajnih ljudi učinio sve da u klub pored Dragana Džajića i Dušana Savića vrati i ostale legende. Pored novca koji bi uložio, vrlo značajan za Zvezdu bio bi povratak velikih asova. Tu se prvenstveno misli na Nemanju Vidića, ali i ostale asove pre svih Dejana Stankovića i Marka Pantelića.

U slučaju da Roman Abramovič odluči da uloži novac u Crvenu zvezdu, on će to uraditi najverovatnije preko svojih uticajnih prijatelja. Nije nemoguće da Abramovič to uradi i bez posredstva firmi ćerki svojih kompanija, mada bi u tom slučaju trebalo da bude oprezan. Naime, propisi UEFA ne dozvoljavaju da jedan čovek bude vlasnik dva kluba koja bi u bliskoj budućnosti mogla da se sastanu eventualno u Ligi šampiona. Upravo zbog tih regulativa Abramovič se pre nekoliko godina odrekao svojih akcija u CSKA iz Moskve.

Bogatstvo Romana Abramoviča trenutno se procenjuje na 13,4 milijarde dolara. Veliku lovu zgrnuo je prilično brzo, koristeći sve moguće „rupe“ u zakonu i krizna vremena u Rusiji tokom perestrojke.

Da je Roman Abramovič spreman na nove investicije pokazuje i činjenica da je ove godine izgubio mesto među deset najbogatijih Rusa. Prema pisanju časopisa Forbs, ruski oligarh izgubio je 1,9 milijardi dolara za godinu dana i bogatstvo mu sada iznosi 10,2 milijarde dolara, što ga svrstava tek na 13. poziciju. Porezi u Engleskoj su izuzetno veliki, a Srbija, kao zemlja u Evropi u koju nije dovoljno investirano, pogodna je za priliv svežeg kapitala. Poznato je da to najbolje ide preko sporta, a to Roman Abramovič veoma dobro zna, jer je od Čelsija za godinu dana napravio osvajača Premijer lige i Lige šampiona.
Za njih definitivno dolaze bolji dani... Fudbaleri ZvezdeZa njih definitivno dolaze bolji dani... Fudbaleri Zvezde

Jake veze s „Gaspromom“
Prvi put u Srbiji
Marakana primamljiva
Činjenice

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.